Zoektocht

door | 20 februari 2020

Nina heeft een goede nacht in het AMC gehad. Ondanks dat elke 3 uur haar glucose waarde bepaald werd. Papa sliep hierdoor wat minder goed! Voor Nina levert het veel beloningen op, want ja als je bij elke prik een sticker mag plakken en bij 4 stickers een beloning krijgt en elke 3 uur een prik…. reken maar uit! Dus mama is vanmiddag nog maar wat beloningen gaan zoeken.

Waar deze glucose daling vandaan komt is nog steeds een vraagteken voor de artsen. Er zijn nog wat andere afwijkingen aangetroffen in het bloed, dus verschillende disciplines zijn nu bezig met de zoektocht naar de oorzaak hiervan.

Thuis kregen mama en de jongens bezoek van een journalist van het Noord Hollands Dagblad. Via de atletiek vereniging van Dex, waar op de website een stukje geschreven stond over Dex en zijn deelname aan de RUN for KIKA, kwam de journalist op het idee om hier wat meer over te schrijven in de media. Na even nadenken hebben wij hier mee ingestemd, want ja alles voor meer geld voor KIKA! En wat een diepte interview zeg: “Hoe oud ben je? 8”, “In welke klas zit je? 5”, “Welke school zit je? mama geef jij antwoord”, “Waarom doe je mee? Rennen is leuk”…. Ben heel benieuwd wat de journalist ervan gaat maken, want Dex had er duidelijk wat minder zin in ;-)! Gelukkig had mama nog wel wat antwoorden!

En zo verliep de ochtend druk, want ook stond de deurbel niet stil voor het afleveren van chemo, zuurstof cilinder, pakketje. En ook de telefoon bleef gaan met instanties, apotheker etc etc etc…..

Nog even snel met de jongens een boodschap gedaan en hup de jongens naar opa en oma gebracht. Als opa namelijk voorstelt om bij die gele M te gaan eten, dan zijn ze snel over te halen! Morgen gaan ze gezellig op pad met tante en oma. En mama reed snel door naar het AMC voor een gesprek met de artsen, samen met papa. Doel van het gesprek is een plan voor hoe nu verder, dit is iets waar wij niet over één nacht ijs gaan en de komende dagen/ weken mee bezig zullen zijn om de beste beslissing voor Nina zullen gaan nemen.

Daarna nog even een bezoek van de oogarts aan Nina, haar oog herstelt zich gelukkig heel goed. Wel om de 2 uur blijven zalven en in de nacht een kap op. Want Nina haar oog sluit nog niet volledig. Maar wat doet zij dat goed zeg! En wat zag zij er prachtig uit met de oogdruppels voor het onderzoek ;-)! Daarna spelletje kwartet met papa en mama en door beide lekker in bed gestopt! Mama zong nog even een slaapliedje en ging toen weer snel naar huis, morgen weer terug!

Een gedachte over “Zoektocht

 1. Martijn & Monique Veen

  Lieve Nina, en familie,
  Hopelijk komt er snel een einde aan al jullie zorgen en kunnen jullie een zonnige lente & zomer tegemoet zien.
  Wow Nina een ketting van 8,5 meter….
  Wat ben jij een ongelofelijke kanjer en vechtertje!
  Goed aansterken in het Ziekenhuis en dan hopelijk snel naar huis.
  Dikke kus Martijn & Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *