Hoeveel zorgen komen er nog?

door | 19 februari 2020

Gisterenavond eventjes pech met de sonde! Is de chemo er eindelijk, verstopt die de sonde bij de 3de gift. Na overleg in de avond niets meer te doen.

Vanochtend vroeg moest er een bloedgas (vingerprik) afgenomen en daarna maar gelijk de sonde vervangen. Ook al wil Nina dit allemaal liever niet, zij heeft het super goed gedaan. En het leverde Nina een mooie beloning op. Een tijd terug vroeg Nina om een roze hartjes bril en toevallig was mama deze tegengekomen bij een kindertijdschrift. Nina was hier vanochtend ontzettend blij mee en hield hem de hele dag op. De cliniclowns waren zelfs jaloers op haar mooie bril!

De ochtend ging hartstikke goed! Gezellig samen gespeeld met mama, geoefend en gedanst met de fysio en kwartet spelletjes met papa en mama. Maar ook haar haren gewassen en eindelijk eens de kanjer kralen ketting uitgelegd en gemeten. Deze meet wel 8,5 meter!

In de middag kreeg Nina pijn in haar mond en werd steeds verdrietiger en minder in haar hum. Mama ging naar huis. Nina had inmiddels pareltjes zweet op haar voorhoofd en had een verhoogde hartslag. Even later viel Nina in slaap. Papa ging heel eventjes naar beneden en bij terugkomst sliep Nina nog steeds. Omdat zij er een beetje gek bij lag, ging papa proberen Nina wakker te maken. Helaas lukte dit niet en reageerde Nina nergens op. Na bezoek van 12 artsen op de kamer en de nodige verpleegkundige, bleek Nina een veels te laag glucose waarde te hebben, zo laag dat deze niet meetbaar was. Glucose toegediend en Nina kwam weer bij en kreeg ook weer praatjes. Nu wordt elke 3 uur de glucose gemeten. En er wordt nagedacht waardoor dit komt. Chemo zou juist het tegenover gestelde kunnen veroorzaken. Genoeg dus om over na te denken door de artsen. En weer een zorg erbij! We hadden er tenslotte nog niet genoeg!

De jongens gelukkig een onbezorgde dag, samen met hun oom en neefje en nicht! Lekker ravotten op de Papenberg en vol zand terug naar huis. Straatje van oom is ook weer goed aangeveegd met vers zand ;-)!

2 gedachten over “Hoeveel zorgen komen er nog?

  1. Madelon

    Poeh wat een strijd, die glucose erbij.. het houdt niet op voor jou lieve Nina. Wij wensen je giga veel beterschap kanjer! Liefs Lasse, Madelon (&fam)

  2. Irene

    Wat een indrukwekkende ketting Nina. En wat schrijft mama mooie verslagen. Op de redactie leven we via deze site van afstand mee met jullie. Daarom bij dezen veel liefs vanuit Naarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *