Kunstenares

door | 18 februari 2020

Nina doet het super! Elke ochtend kunnen wij weer een stapje maken in het afbouwen van de optiflow. Saturatie blijft mooi, hoeven nauwelijks uit te zuigen en Nina werkt er hard aan om ook meer te mobiliseren, ook al is zij belemmert door een slang van 1 meter. Desondanks kunnen/ mogen wij niet zomaar naar huis op korte termijn. Artsen zijn bezorgd n.a.v. de escalatie afgelopen vrijdagavond en terecht. De komende dagen zal gebruikt worden om een plan te maken voor hoe verder, waarbij alle disciplines die bij Nina betrokken zijn, geraadpleegd worden.

Ondertussen genoot Nina vanochtend van school, want ze gingen letters leren. En met de fysio had zij zich zo goed verstopt, dat ik hun helemaal niet meer kon vinden. Beste vriendin Floor kwam uiteraard nog eventjes langs! En één van Nina haar favoriete onderdelen van de week: het Kunstatelier! Samen met een vrijwilligster ging Nina wederom een prachtig kunstwerk maken. En alsof één niet genoeg is, heeft Nina nog een tweede exemplaar gemaakt. Deze word binnenkort verkocht tijdens een avond van de rotarie club (????) in het Stedelijk Museum en de opbrengst gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. We zullen er wellicht nooit achter komen, maar papa en mama zijn stiekem wel nieuwsgierig naar hoeveel het schilderij van Nina op gaat leveren! Ook kreeg Nina nog bezoek van opa en oma, eindelijk kreeg Nina haar lang gewenste kookboek! Nina leest goed de ingredienten en eenmaal een keer voorgelezen, leest zij het daarna aan mama voor! Ook heeft zij al bedacht wat zij gaat maken voor papa: hamburger en turkse pizza en mama krijgt een broodje in de vorm van een hart! En het geeft niets dat Nina niet zelf mag eten, want zij heeft altijd al in een restaurant willen werken, aldus Nina zelf!

En de jongens? Die proberen papa en mama zoveel mogelijk het vakantiegevoel te geven. Zondag met mama naar kasteel Radboud geweest, jammer van het slechte weer, want anders hadden wij het zwaardvechten kunnen zien. Maandag zijn ze met oma naar Haarlem geweest, museum bezocht over Dinosaurussen en geshopt. Lunchen in een restaurant hoefde niet, ‘geef ons maar een krentenbol oma, die eten wij lopend op’…. Vandaag zijn de jongens met papa naar het Maritiem museum in Den Helder geweest, met zelfs een rondleiding in een onderzeeër.

Een gedachte over “Kunstenares

 1. Joyce

  Lieve Lisette, Gijs en kinderen,
  Vanuit Alkmaar leven we mee met jullie.
  Tegelijkertijd: Wat knap dat Nina aan het lezen is en letters leert!
  En je kunstwerk is prachtig, laat ze er maar goed voor dokken bij die club!
  Liefs Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *