Ziekenhuis = stom

door | 26 januari 2022

Nina heeft gisteren middag nog wat school gedaan en had hier zichtbaar plezier in. Al is zij wel selectief in wat zij van school doet. Tegen slaaptijd was de energie ook echt op en snel slapen! Redelijke nacht gehad, eerste helft van de nacht schoot steeds de slang van de beademing eraf. De slangen zijn hier niet super lang en daardoor kan Nina eigenlijk niet draaien in bed, super onhandig! Halverwege de nacht was Nina erg verdrietig, had pijn aan haar button van de sonde op haar buik. Deze is altijd heel gevoelig, vies etc als zij een virus onder de leden heeft. Maar nu is het wel heel extreem.
Vanochtend rustig wakker geworden, nog steeds met veel pijn bij haar button. Wat maakt dat zij ook wat matjes is en niet veel wilt. Ze mist Carrot heel erg, dus papa gevraagd om een foto straks mee te nemen en ze wilt heel graag naar huis. Maar wel weer een liter minder aan zuurstof, dus er zijn ook goede berichten.

De rest van de dag ging niet heel veel anders. Haar stemming wisselt erg, kan heerlijk rustig samen met papa of mama kleuren of een spel doen met de ijsberen. Maar kan ook zo een half uur in de mineur zijn, veel huilen en eigenlijk zelf niet goed weten waarom. Behalve dat zij naar huis wilt…. Gelukkig vanmiddag wat post, een mooie kaart van opa en oma Bus en een grote doos met een ballon erin van 2 schoolvriendinnen. Vervolgens kwam papa nog aan met kaarten van andere opa en oma en tante Nienke. Dat fleurt de boel weer op en Nina was er erg blij mee!

En ook thuis worden we niet vergeten. Papa en mama krijgen veel lieve berichtjes. Van papa zijn werk een grote schaal fruit voor de anti corona vitaminen. Kaartjes, spelletjes. Dat doet ons goed. De jongens doen knap hun schoolwerk en vliegen elkaar nog niet in de haren. Ze zijn inmiddels zelf ook weer getest en als die negatief is, mogen ze weer naar school! Al hoeft dat wat hun betreft niet perse, vrienden zitten ook thuis en thuis veel sneller klaar šŸ™ˆ!

De zuurstof hebben we vanmiddag een liter terug kunnen draaien en nog steeds met saturatie/zuurstofwaarden van 100%. Dat zijn de goede berichten. Anderzijds als Nina moet plassen, zetten wij een postoel naast haar bed. Even op bed staan voor de kleding en hup op de stoel of weer terug in bed. Een ogenschijnlijk kleine handeling, maar voor Nina alsof zij de marathon heeft gelopen.
Vanochtend weer een coronatest gedaan. Die van afgelopen zondag liet de uitkomst van de test een hoge CT waarde zien, of te wel er waren minder virusdeeltjes aanwezig. Het was even de vraag: heeft Nina maar een heel klein beetje virus bij zich of was dit nog maar het begin van ontwikkeling van het virus? Vandaar dus dat er vandaag nogmaals getest werd. Vandaag minder CT waarde, of te wel meer virusdeeltjes dan afgelopen zondag en dat wijst erop dat Nina echt ziek is door de corona/Covid-19. Maar ze heeft ook weer niet een super lage CT waarde, wat er mogelijk op wijst dat het eerste vaccin tegen corona die zij nu gehad heeft, al wel effect heeft gehad. Overigens zegt de mate van CT waarde niets over hoe ziek je wordt van corona. Je leest het goed, inmiddels is deze mama afgestudeerd in corona, CT waarden en testuitslagen ;-)! Voor Nina ongelofelijk vervelend natuurlijk dat het nog steeds corona is en wij dus in de isolatie PLUS blijven, maar voor de behandeling is het wel fijn. We zetten het plan door waar mee gestart is en hoeven niet op zoek naar andere oorzaken.

Gelukkig hadden wij papa zijn verjaardag zondag al gevierd met het gezin. Maar toch de boel een beetje opgefleurd in de kamer en had Nina van de pedagogisch medewerker nog een cadeau voor papa! Hier was hij uiteraard door verrast.

En zo is de dag voor Nina alweer bijna voorbij! Hopen dat deze vooruitgang, hoe klein ook, zich verder doorzet. Langzaam richting huis! En tot dusver vermaken wij ons met elkaar op haar kamertje, met uitzicht op… mmm niet de blauwe toren! Hij staat er echt hoor, maar iemand had bedacht om precies daarvoor een lelijke schoorsteen te plaatsen. Nina vroeg al of die niet even weg kon, want zij had graag de Blauwe Toren willen zien. Gelukkig had papa een foto ervan bij zich! Hopelijk morgen weer goede berichten!

Een gedachte over “Ziekenhuis = stom

  1. Jolanda

    Heel veel respect voor jullie. Hopen dat jullie weer snel samen thuis zijn. Groetjes Erik, Jolanda, Rianne,Angelique en Prins Raymond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *