Meneer Corona

door | 25 januari 2022

Beste meneer Corona, dit hadden wij niet afgesproken. Wij hadden afgesproken, dat als wij ons netjes aan de maatregelen zouden houden, u ons niet zou bezoeken. Nu is Nina zelfs 1 dag eerder dan haar klasgenootjes in quarantaine gegaan, omdat u zo onbeleefd was om een naastgelegen klas veelvuldig te bezoeken. Drie dagen lang test Nina negatief op een bezoek van u! En toch kwam u, zonder dat wij het wisten, zondagavond ineens op bezoek. In nog geen 3 uur tijd maakte u onze Nina doodziek! Twee ambulances waren er nodig om haar mee te nemen naar het AMC, waar nog eens 12 mensen u en Nina stonden op te wachten. Gelukkig was deze poppenkast niet nodig en konden er weer een hoop de kamer verlaten. Maar daar waren wel de slimme mensen die u opgespoord hebben! Gelukkig was er een bedje vrij voor Nina en is zij nu heel hard aan het vechten tegen u bezoek op de IC, samen met die slimme mensen die medicijnen gaan geven tegen u. Gelukkig heeft zij ons vaker verwonderd met haar vechtlust, dus hopelijk wint zij ook dit gevecht tegen u! En daarna opsodemieteren, want ik ben klaar met u!

En inmiddels dag 2 in het AMC! Papa en mama mogen alleen van de kamer voor een snel toiletbezoek, aan een voor ons gereserveerd toilet. Van koffie/thee, maaltijden, zijn wij afhankelijk van de verpleegkundige. Gisteren maar om een thermoskan heet water gevraagd, want om nou de hele tijd de zuster te bellen voor een kopje thee.

Gisteren is het echt even heel spannend nog geweest. De nacht van opname had Nina nauwelijks geslapen en had vreselijk veel hoofdpijn. Eerder hebben wij gezien dat juist die vermoeidheid haar dan kan opbreken en even leek het erop dat dit weer het geval zou zijn. Nina was in de ochtend best pittig, maar na even in de stoel gezeten te hebben voor een bed wissel, was Nina op en kreeg zij haar zuurstofwaarde niet meer terug naar normaal. Alles werd klaar gezet voor intubatie, maar de arts wilde Nina nog een kans geven met haar eigen face mask op van de thuisbeademing (die wij thuis in de nacht gebruiken) en dan aangesloten om de machine van het ziekenhuis. Maar ja voordat die is opgebouwd ben je zo een kwartier verder, dus het was echt spannend. Nina overstuur, van vermoeidheid, van de koppijn, van alles. Gelukkig ging het met de kap, wat een opluchting. Intuberen en dus weer een slapend meisje voor een paar dagen, was voor nu van de baan.

Nina heeft een goede 2de nacht gehad, artsen hebben zelfs wat instellingen af kunnen bouwen van de non-invasieve beademing (beademing middels kap, zelfde kap als thuis, maar dan nu op de machine van het ziekenhuis). Werd vanochtend goed wakker en lijkt ook geen klachten meer te geven van hoofdpijn, maar zit ook onder een goede spiegel van paracetamol en ibuprofen.
Nu de dag begonnen met een zuurstofkapje, met daaronder een ballon, waardoor zij 100% zuurstof krijgt. Deze moet minimaal 8 liter zuurstof door om optimaal te werken en Nina zit strak op de 100% saturatie = zuurstofwaarde. Hier gaan ze straks een ander masker voor proberen. Langzaam worden in de wijze van toevoer van geven van zuurstof dus afbouwende stappen ondernomen.
Gisteren is Nina begonnen met dexamethason en antibiotica tegen een vermoedelijke bacteriele infectie en omdat de CRP (ontstekingswaarde) fors gestegen zijn naar 371, zal er vandaag nog gestart worden met een middel wat ook gebruikt wordt bij volwassenen met corona.

Gijs heeft bij Nina geslapen en heeft ook een redelijke nacht gehad. Lisette heeft 10.16 uur geslapen! De jongens doen het erg goed in quarantaine thuis en het thuisonderwijs. Nog maar een paar tranen hoeven drogen omdat er ineens iets niet lukt van schoolwerk, tja en juf mama snapte ook niet waarom bepaalde werkwoorden in de zin geen tegenwoordige tijd waren en toen bleek het ook nog een citotoets te zijn, die nu mogelijk verpest is door zijn eigen moeder??? Sorry juf van Dex, wellicht hier nog even wat extra aandacht voor?????

Mama zo weer naar het AMC, na de lunch en dan wisselen we weer! De jongens dan ook online muziekles terwijl wij niet thuis zijn, dus sorry buren! Wij hopen dat het goed gaat ;-)!
We zullen proberen dagelijks weer even een update neer te zetten. Maar het is flink aanpoten hier met alles wat gedaan moet worden en in het ziekenhuis volle aandacht voor Nina of anders de lopende band aan artsen etc die binnen komen. Dus soms zal het wat langer duren voor er een update komt.

Onze angst voor het virus is waarheid geworden en we weten wel waarom wij de afgelopen 2 jaar zo strikt waren op gebied van hygiene, afspreken, afstand, waarom wij wel de vaccinaties gehaald hebben en de booster. Helaas had Nina zelf nog maar 1 van de 2 vaccins gekregen. Dat is voor ons gevoel zeker allemaal niet voor niets geweest en ook voor de toekomst niet voor niets. De kans dat Nina het nu ging krijgen, nu het in haar klas rond circuleerde was groot. Maar Nina wil heel graag weer terug naar haar klas, dus ze vecht zich er vast weer doorheen!

5 gedachten over “Meneer Corona

 1. Van bekkum

  We zijn het allemaal zat maar jullie wel super zat en dan toch ,het is niet eerlijk
  Maar toch heel veel sterkte kaarsje brand en we duimen en bidden dat het weer goed mag gaan gr ria en Gerard weesp

 2. Jolanda Bulthuis

  We zijn in gedachten bij jullie, en wensen jullie heel veel kracht en liefde toe. Dikke knuffel van ons allemaal. Groetjes uit Ten Boer de camping buurtjes.😘

 3. Marike Damstra

  Zet ‘m op jullie!! Door het bericht op facebook ober corona komen jullie weer extra vaak in mijn gedachten voor. Ik stuur zoveel mogelijk positieve energie jullie kant op en hoop dat Nina weer snel fijn naar school kan, en jullie weer rust hebben thuis. Heel veel liefs, Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *