Kleine stapjes vooruit = ook vooruit

door | 27 januari 2022

Nina heeft afgelopen nacht op haar eigen thuisbeademing geslapen en dat ging erg goed, ondersteund met 2 liter zuurstof, dus we zijn zeer tevreden. Ook nu overdag op nog maar 2 liter (lees zondag was er 12 liter nodig) en mooi satuartiewaarden! Ze is gelukkig weer wat vrolijker en heeft zich vanochtend met papa goed vermaakt, vogeltjes tekenen en kleuren. Papa ontpopt zich als een ware tekenaar!

Wel heeft Nina veel last van haar buik en sonde. Haar voeding loopt niet goed door, waardoor het langs de sonde er weer uit loopt. Ook is het daar heel gevoelig, maar mama heeft geregeld dat diegene erbij is gekomen die hierover gaat en nu hard werken om dit probleem weer op te lossen.

Ook lijkt Nina nu vocht vast te houden, want van haar slanke gezichtje is momenteel weinig over.

Thuis lag er een pakketje van bol.com voor Nina, een heel mooi voorleesboek. Nu is Nina nieuwsgierig wie de gulle gever is! Maar ze heeft al mooi plaatjes gespot en dat wordt straks heerlijk luisteren naar nieuwe verhalen. En dan weer mooi kaarten! Thuis van een paar lieve klasgenootjes en in het ziekenhuis eentje namens de Paw Patrol. Hier wordt Nina heel vrolijk van!

De jongens (en papa) zijn gisteren langs de GGD geweest en negatief getest, dus hupperdepup naar school. Al waren de beide heren het hier vanochtend niet mee eens. Gelukkig deed een ontbijt wonderen en gingen ze daarna gezellig mee wandelen naar school. Mama zeulend met alle schoolspullen ;-)! Wel fijn weer een beetje ritme voor hun en de wissels van papa en mama proberen we dan ook tijdens schooltijd doen. Zijn ze ook niet alleen.

De rest van de dag was Nina gelukkig in een vrolijke stemming, tegenovergestelde van gisteren. Samen gekleurd, schoolwerk gedaan, voorgelezen in het nieuwe boek en filmpje gekeken. Ook kwam de longarts van Nina langs. Morgen bepalen of vrijdag of zondag de laatste dag is voor de antibiotica. Wij hopen op morgen, want dat zal ook verlichting geven in de buik bij Nina, want daar heeft zij heel veel pijn van. En terwijl mama met de longarts kletste, veranderde Nina ineens in een hele strenge juf en moesten wij beide op ‘regenboog tekenles’. Wij deden erg ons best, maar helaas werden beide blaadjes tot een prop gemaakt en weg gegooid. We waren gezakt, we kunnen geen regenboog maken. Mama had wel de goede kleuren, maar had ze niet op de juiste volgorde. Nog niet zo makkelijk hoor hier! In de avond vertelde Nina dit tegen de zuster en die wilde ook wel een tekening maken, maar niet van een regenboog. En zo heeft zij een tekening gemaakt van Nina en mama, terwijl die aan het lezen waren op het bed. Nina was hier erg blij mee!

En nu slaapt Nina weer lekker! Ze was er echt aan toe. Hard werken zo tegen dat stomme virus! Vlak voor het slapen nog even samen, met alle lichten uit op de kamer genoten van alle lichtjes buiten. Sommige zelfs met regenboogkleuren. Hopelijk morgen weer een stapje dichterbij huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *