Wie ben jij?

door | 31 maart 2021

Net toen mama gisterenavond haar bedje in wilde stappen, zat Nina vanuit het niets ineens rechtop aan het uiteinde van haar bed. Slangen van infuus, sonde, catheter, zuurstof zwaar op spanning, want zo lang waren ze niet. “Ik moet plassen”… Het ging er bij Nina niet in dat zij een catheter en een luier had, ze moest op de pot en anders ging zij niet liggen. Gelukkig speelde de zuster mee en hebben wij haar op het potje gezet op bed. Grote plas, grote opluchting, althans we deden alsof er een grote plas was.

En zo zat Nina nog en paar keer rechtop in haar bed. Totaal geen idee hebben waar ze was, maar wel heel duidelijk weten wat zij op dat moment wilde en dat was niet slapen. Veel extra medicatie was er nodig om haar vervolgens van 01.00 tot 06.00 uur rustig te laten liggen/slapen.

Na een gezellig telefoongesprek gisterenavond nog met papa, de jongens en Carrot, hadden papa en mama hoop op een betere dag. Helaas! Nina vraagt wie je bent, heeft geen idee dat wij haar papa en mama zijn. Vanochtend vroeg zij: “Mama wij zitten hier heel hoog, maar hoe kom jij eigenlijk naar beneden”, “Nou eh met de lift of de trap”, “Oh ik heb vleugels”! Nauwelijks contact is er met Nina, totaal op een andere planeet zit zij en haar lijf gaat steeds meer in een kramp. Overleg tussen artsen, psychiater etc. Medicatie erbij, medicatie eraf, er wordt wat af gepuzzeld, maar zaak is dat Nina zo snel mogelijk van dit delier afkomt. Papa en mama zijn opgelucht dat Nina deze keer geen angstige trip (psychose) heeft, maar man man dit is ook niet grappig! Zelfs de artsen missen haar gezellige geklets.

En zo is er weer een dag voorbij. Luchtweg technisch gaat het nu ‘goed’, in die zin dat Nina stabiel is. Bijna maximale optiflow, maar nagenoeg geen slijm. Erg mooie waarden in de nacht en prachtige co2 waarden (zonder kapbeademing in de nacht). Maar tijd voor afbouw is er nog niet, eerst het delier nu. Dus dat wordt wederom paaseieren zoeken in het AMC!

Ondertussen wordt er thuis hard geknutseld aan een mooi paasontbijtdoos, bij Max voor een ander kindje. Maar de doos is veels te mooi, dus maken we er gewoon nog eentje. Dex heeft op school geknutseld en mag hem tot grote vreugde voor zichzelf houden. Voor Nina liggen de knutselspullen klaar voor mee naar het AMC, als Nina er aan toe is, gaan wij samen een mooie paasdoos knutselen! We proberen te genieten van deze mooie zomerse dag, uitzicht op een glad betonveldje en uit de wind naast het ’toilet’! Maar als mama haar ogen sluit, ziet zij zich al helemaal zitten in de nieuwe tuin, want straks daar de hele dag zon op verschillende plekjes!

Ook komen er kaarten binnen, vrolijke voorjaarsbolletjes, lief dat er aan ons gedacht wordt! Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *