En toen kwam de prins langs

door | 30 maart 2021

Jippie, de goede fee was het ermee eens om Nina wakker te laten worden en de tube eruit te halen. De prins (toevallig ook een mannelijke verpleegkundige een keer) heeft Nina spreekwoordelijk wakker gekust, samen met prins papa.

Voor een buitenstaander lijkt dat misschien een reden om de vlag uit te hangen, maar helaas is dat in de praktijk niet zo. In het begin was het even spannend of Nina zelf voldoende ging ademhalen, gelukkig pakte zij dat zelf weer op. Eerst wat onregelmatig en daarna weer regelmatig.
De eerste wakkere episode was Nina helder en in het ‘hier en nu’. Helaas de tweede keer minder. Nina leek niet te weten wie mama was (die was inmiddels gekomen), maar Nina werd wel heel rustig van mama. Helaas van korte duur, want uiteindelijk leek het alsof Nina allerlei dingen zag. Ging rechtop zitten, maaiden met haar armen, kneep mama in haar gezicht, greep papa zijn bril van zijn hoofd, trok aan alles slangen. In overleg met artsen en verpleegkundige, snel gestart met haldol. Een middel wat vorig jaar heel goed hielp bij Nina haar delier.

Nina valt uiteindelijk weer in slaap en papa gaat naar huis voor de jongens. Want ook die moeten weer van school gehaald worden, muziekles etc. Het gaat allemaal door. Dex hoeft niet perse te weten hoe het met Nina gaat. Max vraagt elke ochtend en avond hoe het met Nina gaat.
Ook de verbouwing gaat gestaag door, morgen beton storten. Hebben de mannen goed weer voor, kan het goed drogen! En de trampoline is gelijk ingegraven in de voortuin, staat die ook niet meer in de weg.

De derde keer dat Nina wakker wordt, gaat het weer wat beter. Ze weet nog steeds niet wie mama is, ze weet niet waar zij is en wat er gebeurt is. Maar als mama een foto van tante Jessica laat zien, weet zij zelf te benoemen wie het is en bij een foto van opa en oma gaan haar ogen stralen.
Nina heeft in de ochtend van papa een beloning gekregen en Nina wil die graag in elkaar zetten, het is een zelf in elkaar te zetten knuffel uit een ei. Nina is helemaal blij. En terwijl Nina weer in slaap valt, zet mama deze verder in elkaar.

Als Nina weer wakker is geworden, is de knuffel klaar. Nina lijkt weer wat helderder, praten lukt niet echt, want zij heeft veel keelpijn van de tube. Nina wil uit haar zelf rechtop zitten, goed voor de longen en samen zitten we in bed te zitten. Maar op het moment dat er weer zusters in de kamer komen, wordt Nina heel erg onrustig. Uiteindelijk ziet zij ook ‘dingen’ en benoemd het ook zo, weer trekken aan slangen en mama in haar gezicht knijpen (stom, vergeten haar nagels te knippen van de week). Wat is het zielig voor dit meisje wat zo aan het vechten is tegen iets wat wij niet zien en waar zij duidelijk bang voor is. Gelukkig lukt het om in mama haar armen rustig te worden en weer in slaap te vallen.

En zo zullen wij nog wel wat episodes vannacht hebben. Gelukkig bijtijds gestart met medicatie hiertegen en hopelijk nog bijtijds om te voorkomen dat het dag/nachtritme omgedraaid wordt. Ondertussen krijgt Nina heel heel heel veel zuurstof via optiflow. Zij mag het vannacht zonder kapbeademing die Nina normaal thuis heeft, proberen. Fingers crossed dat dat goed gaat, want mama heeft hier een beter gevoel bij dan met kap. En dan zien we morgen wel weer verder, hopelijk dan geen ‘dingen’ meer zien, wat helderder en voorzichtig wat minder zuurstof geven.

Een gedachte over “En toen kwam de prins langs

  1. Kees Zonneveld

    Nog even en er komf weer meer licht aan de horizon
    We duimen voor een rustige nacht voor jullie beide 🤞🤞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *