Nog even slapen…

door | 29 maart 2021

Afgelopen nacht was het volle maan, gelukkig de avond ervoor al een prachtige foto van de maan kunnen maken samen met Max. Max zoomt het liefste de foto helemaal in om de maan van top tot teen te bekijken!

Verder waait het hard en is er wel een zonnetje, het is lente! Maar in Amsterdam voelt het al sneller als lente dan hier aan de kust! Hopelijk wat minder wind als je straks weer op je fiets kan, lieve Nina!

De artsen zijn positief en dat zijn papa en mama ook. Nina heeft rust, dat merk je aan hartslag en ook haar temperatuur is weer als normaal (35,9). Ondanks comprimeren, komt er nagenoeg geen slijm meer boven om uit te zuigen. Tijd voor de volgende stap, vandaag stukje terug in beademingsinstellingen, kijken of Nina beetje getriggerd wordt in zelf ademhalen. Iets wat Nina ook al probeert als zij meer aan de oppervlakte is. En als dat allemaal goed gaat, dan morgenochtend de sedatie eraf en dan zo snel als het kan de tube eruit! Wat zal dat fijn zijn zeg!

Wakker zijn zal ook weer goed zijn voor de maag/darmen, want de voeding wordt nauwelijks verwerkt en darmen komen daardoor ook niet op gang. Is een proces wat vaak gebeurd als iemand gesedeerd is, maar daar moet wel even wat aan gedaan worden. Vandaag een middeltje er tegen en hopelijk snel ook dat niet meer nodig!

Je merkt nog steeds aan Nina dat zij, zodra zij meer aan de oppervlakte is, niet wil slapen. Ze wil communiceren met ons, ze wil die tube eruit, ze wil zelf bepalen waar en hoe zij ligt. Nog eventjes geduld!
En wat een pech vandaag, want zowel haar infuus aan haar hand sneuvelde, als haar pac naald. Beide dus overnieuw zetten. Dan ook nog een klysma, nou bij het woord uitspreken zag je al aan Nina dat zij duvels goed door had wat er ging gebeuren. Arm kind! Gelukkig goede ervaringen met EMDR….

En dan hopelijk vanaf morgen weer zelf de ‘regie’ over haar leven!

2 gedachten over “Nog even slapen…

 1. Marga

  Morgen staat onze kaars weer aan, voor een mooie wakkere dag voor jullie prinsesje
  Heel veel sterkte en geniet weer van jullie gesprekken.

 2. Kees Zonneveld

  Hallo Nina
  Hopelijk heb je lekker geslapen maar het wordt tijd om wakker te worden voor je
  Het gaat beter met je lees ik
  Het zonnetje schijnt voor je
  Dat maakt het nog mooier om wakker te worden

  Heel dikke knuffel 💑
  En tot gauw maar weer we wachten hier op je
  Opa Zonneveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *