Weer thuis!

door | 17 februari 2022

Afgelopen nacht heeft Nina het weer super gedaan! Ditmaal sliep papa bij haar in het ziekenhuis. Vanochtend werd zij weer vrolijk wakker en kon al snel met minder zuurstof dan gisteren. Inmiddels had Nina 2 giften prednison gehad, dus deze deed zijn werk.

Een drukke ochtend volgde, want heel fijn dat Nina niet in isolatie ligt en dat zij op haar vertrouwde afdeling ligt. Maar dat maakt ook dat iedereen even aan komt waaien en een praatje maakt. Gelukkig kwamen er ook artsen en kwam tegen het einde van de ochtend het verlossende woord: Nina mag naar huis!

Mama was inmiddels ook aangekomen in het ziekenhuis en na snel nog een broodje gegeten te hebben, sprongen we in de auto, snel naar huis! Nina had er zin in! Thuis wist zij al snel wat zij moest doen en dat was vooral haar hele speelgoedkast weer uitpluizen. Ook werden er hele verhalen in haar boekje geschreven, later zag mama dat Nina een heus dagboek is begonnen.

Nog 1 dagje school, papa en mama hebben besloten dat Nina wel die laatste dag thuis blijft. Want er is ook schoolzwemmen, waar Nina toch niet aan mee kan doen. Wel zo rustig. Max heeft ook thuisonderwijs, want juf is ziek en helaas voor vrijdag geen invaller. Max vindt dat niet heel erg, behalve dat ook hij het schoolzwemmen moet missen. Dex had vandaag schoolzwemmen, oververmoeid, grauw van kleur kwam hij thuis. Hij plofte direct op de bank. Na een tijdje is mama hem kwijt en zij vindt hem in zijn bed. Was het eerst nog algehele malaise, komt daar in de avond ook knallende koppijn en koorts bij. Vanochtend was Dex al verkouden en testte toen nog negatief. Morgen opnieuw testen, maar eigenlijk weten wij de uitkomst al.

En dat is flink balen, want we waren allemaal zo toe aan vakantie! Even allemaal onbezorgd vrij hebben. Er staan voor bijna alle nachten verpleegkundige ingepland, dus papa en mama goede nachtrust. Terwijl vanaf zaterdag iedereen weer overal ‘vrij’ mag rondlopen, is de kans dus aannemelijk dat net wij nu opgesloten zitten en papa en mama de nachtzorg zelf moeten doen. Zit het ons ooit eens mee????

Een gedachte over “Weer thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *