Voorjaarsvakantie

door | 27 februari 2022

Yes vakantie! Wat keken we daar allemaal naar uit zeg! Helaas begon de vakantie voor Dex alleen niet zo goed, die was behoorlijk ziek, vooral heel veel hoofdpijn en koorts. Dit begon al op donderdagmiddag, maar vrijdag was het niet veel beter en na een positieve thuistest ook maar naar de GGD gegaan.

Tja en wat doe je dan? Mama had ook al een paar dagen last van haar keel, maar testte nog steeds negatief. Vakantie annuleren? Of toch maar gaan en duimen dat het mee gaat vallen? Als Dex snel op zou knappen, mocht hij maandag alweer uit quarantaine! Nina was voor nu even immuun! En zo lang de rest nog negatief test, kunnen die gaan zwemmen etc. Dus toch maar de spullen in de auto geladen en gegaan. Windje tegen, de storm was flink! Maar gelukkig goed aangekomen in Zandvoort! Helaas wel een dicht zwembad door de storm! Zaterdag zou die wel weer open gaan.

En zo gierde de storm om het huisje en werd mama steeds zieker! En waar zaterdag Dex al wat aan de betere hand was, zou het heel bijzonder zijn als mama nu nog steeds negatief zou testen. Nou dat deed zij dan ook niet hoor! Hartstikke positief en zo lag zij de hele dag op bed. En één dag werden er 2, 3 en uiteindelijk 4. Koorts en hoofdpijn waren de vervelendste klachten. Tussendoor liep mama af en toe mee met een rondje buiten, beetje frisse neus halen. Al had je dat al snel zodra je neus buiten de deur kwam. Max en Nina gingen fijn zwemmen met papa en Dex sloot maandag daarbij aan! Blije kinderen daarna thuis, Nina vond de wildwaterbaan echt helemaal te gek. Wat een domper dat papa uiteindelijk dinsdag positief testte. Niet geheel onverwachts natuurlijk, want Dex en mama al positief en papa zelf had ook al wat dagen last van zijn keel. Gelukkig bleef het bij deze klachten voor papa. Maar daardoor kon Nina niet meer iets leuks doen! De jongens gingen nog wel samen zwemmen. Gelukkig woensdag een lieve zuster die met Nina kwam zwemmen! En daar genoot zij van!

Gelukkig voelde mama zich donderdag weer klachten vrij en kon zij met Nina mee naar het AMC voor controle. De longarts was zeer tevreden. Want Nina was al sinds maandag helemaal zonder zuurstof en deed het super! De longfoto gaf duidelijk verbetering aan, de ‘mist’ was verdwenen. De prednison had dus goed werk gedaan en mocht dan ook per direct gestopt worden.

Plankgas terug naar Zandvoort, want Nina en Max wilde zo graag nog naar de indoorspeeltuin van het park. Hier konden zij eerder nog niet heen. Dex nam Nina eerst een rondje mee, maar die ging al snel terug naar het huisje, naar papa. Hier was hij toch wel wat te groot voor geworden. Max wilde gewoon even zijn eigen ding doen en Nina, tja die moest ineens zelf op pad. Dat wilde zij wel, maar oh wat was dat spannend. Maar daar ging ze. Zo’n indoorspeeltuin bestaat vooral uit evenwicht onderdelen en juist de laatste voor de glijbaan was wel heel smal. Huilend stond Nina bovenaan, mama mocht niet komen helpen. Gelukkig accepteerde zij wel hulp van een andere papa en mama en daar ging zij uiteindelijk de glijbaan af. En eenmaal beneden gaf zij aan nog een keer te willen, maar hoe dan die laatste obstakel? Mama ging mee en samen zochten wij een betere route en kwamen wij tot de ontdekking dat je de laatste obstakel kon overslaan, door over het plexiglas te lopen. Ook spannend, maar het lukte en zo ging Nina een paar keer zelf. Vervolgens had zij de smaak te pakken en ging zij ook de rest van glijbanen zelf af! Een grote stap voor haar! Een grote verbetering in haar evenwichtsstoornis!

En zo moesten wij vrijdag alweer uit checken. Gelukkig mochten we deze dag allemaal weer uit quarantaine en was Max nog negatief. Dus na het uit checken wisten wij niet hoe snel wij het zwembad in moesten met z’n allen! Zo kon ook mama op de laatste dag nog even van de wildwaterbaan en de glijbanen! Als afsluiting nog even geluncht bij een restaurantje en daarna toch maar naar huis! Vakantie was voorbij! Het was een gekke vakantie met al die corona gevallen en het voelde niet compleet. Maar helaas zijn wij wel wat gewend en hebben we het er maar weer mee gedaan, want het is niet anders.

Thuis gelukkig heerlijk voorjaarsweer! De was was dan ook snel weg gewerkt en gingen we lekker naar buiten! Een paar planten die tijdens de verbouwing mochten logeren bij opa en oma, kwamen weer terug en Nina hielp mee! Niet voor niets uiteraard, want geld wil zij verdienen! En nog een mooi cadeau van de buren gekregen, want wij mogen hun piano hebben! Nina wil al heel lang op pianoles, dus nu kan zij helemaal niet meer wachten. Mocht iemand nog een verstelbare pianobank weten, laat het even weten ;-)!

De enige afsluitende domper is dat Max een vaag 2de streepje had op zijn thuistest. Totaal geen klachten en mogelijk nu wel in quarantaine. Gelukkig kan je tegenwoordig weer snel terecht bij de GGD, dus vanmiddag gelijk wezen testen. Nu de uitslag afwachten. Want mag hij morgen naar school, of moet hij thuis blijven! Gelukkig mag Dex wel weer naar school en is Nina ook weer helemaal top fit om weer naar school te gaan en mogelijk ook weer naar ballet, dansen en zwemles deze week! En dat was dan de voorjaarsvakantie! We denken er maar niet meer teveel aan terug. Kijken vooruit! En genieten na van die paar momenten die erg leuk waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *