ALAAF!!!!!!!!!

door | 16 februari 2022

Nina ging gisteren voor haar doen heel laat naar bed en nog later slapen, want zij lag nog lang in haar handen te klappen en liedjes te zingen. Dan zou je verwachten dat zij lekker zou uitslapen, maar mevrouw ging om 7u door met het klappen in haar handen en het zingen van liedjes.

Nina is goed gemutst. Zij is blij dat zij op haar vertrouwde fauna ligt, de deur open staat, de zusters zo naar binnen lopen en zij ook van de kamer af mag. Maar eerst moest Nina nog in haar carnavalskleding, haren ook in regenboog kleuren en even videobellen met juf en de klas!
Daarna naar de CT scan. Gelukkig duurde dat niet zo lang en konden wij snel weer terug naar de afdeling, nadat wij eerst nog gezwaaid hebben van bovenaf naar papa die net het ziekenhuis in kwam.

En Nina was nog niet op haar kamer of zij werd door de dokter uitgenodigd voor een polonaise, want als Nina niet naar carnaval kan, dan komt carnaval toch naar Nina! En daar stond de dokter met een veels te foute bril en hoed op! Dat liet Nina zich geen 2x zeggen, dus hup zuurstof omzetten, afkoppelen van de monitor, dokter een hand en start de muziek maar! Met een lange stoet van zusters, assistenten en papa er achteraan hollend met de zuurstoftank, ging de polonaise over de gang! Ze trokken veel bekijks en Nina glunderde van oor tot oor!

Het kost Nina wel zoveel energie dat er daarna meer zuurstof nodig is voor een beetje knappe zuurstofwaarde. Mevrouw was ook boos dat papa en mama wilde dat zij even ging chillen. Gelukkig lukt dat uiteindelijk wel en zie je dat ook weer terug in stijgende waarde.

Mama gaat uiteindelijk naar huis, waar zij een gezellige middag heeft met Max! Die sinds vandaag officieel youtuber is ;-)! Dus mocht je zijn kanaal willen liken of volgen https://youtu.be/WWp_LzJ_PFU is zijn kanaal!

In de middag is daar dan eindelijk de uitkomst van de CT scan. Waar gisteren de longfoto een verontrustend beeld liet zien, was de CT scan een stuk optimistischer. Met de CT scan kan je op een veel gedetailleerdere manier de longen in beeld brengen. Waar gisteren ze nog dachten aan gezwollen kleine luchtwegen. Hebben vandaag meerdere radiologen de scan beoordeeld en geconcludeerd dat het om een infectieusbeeld gaat van de longblaasjes. Minder ernstig en goed te behandelen. Maar de grote vraag is, wat is de verwekker? Bij de vorige terugval werd er toch ineens nog een virus gevonden, is dat de verwekker, maar komt die nu meer tot uiting omdat de anticorona middelen uitgewerkt zijn? Is er een bacteriele oorzaak? Een schimmel in het bloed, wat weer kan komen door eerdere gekregen chemo? Is NAH de prikkel? Opvallend is dat Nina geen koorts heeft, onstekingswaarde laag zijn, zij totaal geen zieke indruk maakt en dat maakt alles ingewikkelder. Ze zal vanavond gaan starten met prednison. Waarmee wij ook naar huis mogen en zelfs vanavond al. Alleen hebben wij er voor gekozen dat dit nog even te vroeg is. Nina zit nu op best weer een hoeveelheid zuurstof en Nina kan heftig reageren op medicatie. Prednison is een krachtig middel, maar niet alleen voor de ziekteverwekker! Mocht Nina goed de eerste 2 giften doormaken en zij mogelijk iets kan minderen in zuurstof, dan morgen naar huis en anders vrijdag.

Een gedachte over “ALAAF!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *