Voorjaarsvakantie

door | 28 februari 2021

Helaas dit jaar voor velen een andere voorjaarsvakantie dan ze gewend zijn door de corona maatregelen. Wij gingen toch al nooit op vakantie, dus dat gemis was er niet, al zijn wij wel ontzettend aan vakantie toe met z’n allen! Gelukkig hebben we de wintersport aan huis natuurlijk al gehad en deze week zette de lente zich verder voort! Wat een heerlijk weer!

Helaas was het verder een week zoals wij wel gewend zijn in de voorjaarsvakantie. Eentje met een snotter dan snot verkouden kind! En als Nina snotter dan snot verkouden is, dan gaat dat gepaard met zuurstof overdag en in de nacht, heel veel extra sessies van vernevelen, puffen, peppen en hoestmachine, evenals het continue uitzuigen van slijm en saturatie in de gaten houden. Keihard werken om maar te zorgen dat het slijm geen kans krijgt om te broeien en opname in het ziekenhuis te voorkomen.

Maandag ontkwamen wij er niet aan, Nina zal toch echt getest moeten worden op corona. Omdat wij ook de longarts even een update willen geven van de verslechtering bij Nina, stelt deze voor om maar naar de SEH van het AMC te komen voor een corona test, gelijk een sputumkweek om te testen op andere virussen en om naar Nina haar longen te luisteren. Gelukkig is het er niet druk, dus de kweken zijn zo afgenomen. Nina en mama vermaken zich met de zelf mee gebrachte spullen in de kamer op de SEH. Longarts luistert naar de longen en overlegt met de achterwacht. Telefonisch krijgen Nina en mama te horen dat zij weer naar huis mogen, in afwachting van de testuitslagen. Die volgen al snel, gelukkig covid negatief, maar rhino positief. Rhino is de meest voorkomende verkoudheid en mega besmettelijk en deze heeft Nina heel vaak. Niets nieuws onder de zon, gelukkig geen corona, maar wel mega irritant!

Enerzijds fijn dat het voorjaarsvakantie is, want nu mist Nina niets van school. Maar speeldates kunnen nu niet doorgaan. En ook voor de jongens is het niet leuk. Dex zoekt zijn vrienden wel op, al pakt hij ook zijn rust en leest veel op zijn kamer. Maar hij haalt ook zijn type diploma! Vorig jaar tijdens de eerste lock down mee begonnen en het was niet altijd makkelijk voor hem. Maar het harde werken is beloond!
Max geniet van het mooie weer, lange discussie over wel of geen zomerjas aan. Tja als je de hele winter in je zomerjas loopt, waarom dan nu überhaupt een jas aan? Hij kwam, samen met een vriendje, zelfs op het lumineuze idee om een watergevecht te houden en komt letterlijk, drijfnat thuis! Bibberend en blauwe lippen van de kou, hup snel opwarmen onder de warme douche!

En zo kwakkelen wij de week door en zien wij gelukkig wel een verbetering optreden bij Nina op gebied van luchtwegen.Steeds minder zuurstof en in het weekend zelfs geen zuurstof meer. In de ochtend zit Nina wel veel krapper in haar zuurstofwaarden, want dan heeft de beademing al het slijm als het ware naar binnen geblazen en zit het helemaal vast. De heling van de sonde opening stagneert helaas, want ja het snot wat er bovenin zit, slikt Nina soms ook door en komt letterlijk door de sonde opening weer naar buiten! Hopelijk zal hier straks ook verbetering in komen, want Nina mist het zwemmen ontzettend!

Het weekend genieten wij met z’n allen van het mooie weer. Papa en mama rommelen in de tuin, om die alvast klaar te maken voor de verbouwing straks. Carrot gaat ook heerlijk naar buiten, maar wel nog aangelijnd! Maar dat vindt meneer helemaal prima en vraagt er zelfs om. De jongens halen weer de hele dag een frisse neus met buiten spelen en ook Nina is veel buiten te vinden, waar zij zelfs zonder rollator over het pleintje ‘rent’. Weliswaar zo wankel als het maar kan en haar armen fladderend om evenwicht te behouden, maar trots is zij als zij zich later realiseert dat zij even haar rollator niet nodig had!

Morgen weer school, voor Nina waarschijnlijk een half dagje om eerst maar even te kijken of dat lukt met haar luchtwegen. En dinsdag hebben de kinderen alweer studiedag. Papa en mama komt lekker aan hun werk/ rust, not ;-)! Maar hopelijk knapt Nina verder op en blijven de virussen, welke variant dan ook, daarna weer lekker uit onze buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *