Van sneeuw naar lente

door | 21 februari 2021

Deze week vloog weer voorbij. Beginnend met nog een witte wereld, welke snel weg trok door de inzettende dooi en vieze regen! Eerst nog gladheid, maar al snel kon Nina weer met rollator en bakfiets naar school gebracht worden! En konden de laarzen weer omgeruild worden voor de gewone schoenen.

Nina was de hele week op school druk met haar kralenplankje, waar zij enthousiast dagelijks over vertelde. Ook verteld zij over opdrachtjes die zij moest doen en het winkeltje in de klas. Zij geniet zichtbaar van school en vraagt ook veelvuldig wanneer zij nu naar groep 3 mag!

De jongens gingen weer sporten, digitaal muziekles en cito toetsen op school. Ook werd er weer heel wat gespeeld met vriendjes na school. Ook Nina kreeg vriendinnetjes te spelen deze week. Wat een gezelligheid!

Woensdag controle gehad in het PMC. De oncoloog was erg enthousiast over hoe Nina haar luchtwegen klinken. Bloeduitslagen waren ook erg goed. Dus er mag een tabletje bij voor de ‘chemo’. Ook nog een kort gesprekje met een verpleegkundig specialist over de beademing, ook daarin een stapje terug, want Nina heeft minder beademing nodig. Goede tekenen dus!

Maar zoals het altijd gaat, juich nooit te vroeg, want de donderdag was een waardeloze dag en nacht voor Nina. De ochtend op school ging goed, maar rond het middag was de energie ineens over. Wel gingen mama en Nina nog naar therapie, maar dat stelde nu niet echt wat voor. Met veel moeite kreeg mama het vastzittende slijm los, waardoor het even beter leek te gaan. Maar thuis ging het niet veel beter. Saturatie was oké, maar temperatuur ging omhoog en Nina had het ijskoud. Duidelijk niet tof!
Vroeg naar bed dus maar en de avond was zeer spannend! Papa en mama zaten niet ontspannend op de bank en waren vol zenuwen over welke kant dit op zou gaan. Helaas ook een nacht zonder verpleegkundige, wat een pech. Maar in de avond was de temperatuur weer normaal en de saturatie waarden waren voor de nacht ook oké.

Wat fijn om Nina dan zingend wakker te horen worden en ook zingend naar school te zien gaan! Alsof er niets gebeurt was. Papa en mama 10 jaar ouder, Nina weer herboren ;-)! Fijn dat zij wel zo snel herstelt!

Het weekend was heerlijk! Omdat papa en mama totaal geen energie hebben, gebeurt er nauwelijks wat. Maar wel lekker met z’n allen van het heerlijke lente weer genoten! Steppen, stoepkrijten, trampoline springen, Max een ijsje gehaald, spelletjes omdat het carnaval is, Carrot uitgelaten in de tuin aan een lijntje en verder gewoon maar niets….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *