Sneeuw, sneeuw en ook nog ijs

door | 14 februari 2021

Wat een heerlijk week en wat heerlijk om eens zo een blog te beginnen!

Maandag begon de school toch niet! Want ijsvrij! En daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. In de ochtend komt de verpleegkundige van Nina niet naar school, maar lekker thuis! Zo heeft mama even haar handen vrij voor de jongens! En in de middag heerlijk met z’n vieren naar buiten, vergezeld door een vriendje van Dex, vriendinnetje van Nina en hun moeder. Sleeën, sneeuwpop, sneeuwballen gevecht, engeltjes maken in de sneeuw, alles komt voorbij! En Max, onze bikkel, die trotseert de kou door in zijn zwembroek, op blote voeten door de sneeuw een rondje tuin te dansen!

En maandag avond was het nog even groot feest in huize Zon, want nina haar eerste tand ging eruit!

Dinsdag dan eindelijk weer naar school! Nina op de slee en op de andere slee de tassen met alle schoolspullen die weer terug moesten. Wat een feest om zo naar school gebracht te worden.
Uit school was Nina moe, maar voldaan en zei ze: “Mama, stiekem vond ik school best wel heel erg leuk”! En dat ondanks dat het buiten spelen niet ging zoals zij wilde. Want ja een rollator over de sneeuw is geen succes, maar zonder hulp redt Nina het ook niet. En door alle corona maatregelen nu extra lange pauzes buiten, wel heel fijn hoor! Maar gelukkig brengt een verpleegkundige uitkomst en kan Nina daar lekker even zitten!

Woensdag alweer vrij, ditmaal vanwege een studiedag! Ook deze ochtend vermaakt Nina zich met de verpleegkundige, of vermaakt Nina de verpleegkundige??? Met de jongens dus na het ontbijt opzoek naar een mooi heuveltje om vanaf te sleeën. Want iedereen naar school of aan het werk, dus lekker rustig. Wat een lol hadden wij. Zelfs mama is van de heuvel afgegaan, dus mocht je iemand op woensdag hysterisch horen gillen…. ;-)! Maar het kan ook zijn dat dit hysterische gegil kwam doordat de jongens er wel 2 minuten over deden, alvorens er eentje een beetje fatsoenlijk van de slee naar beneden kwam. In die 2 minuten zijn ze met z’n drieën wel vaak genoeg op buik, billen, voeten, knieën naar beneden gekomen. En dat vond mama dus heel lachwekkend (het staat op film).

En donderdag ging Nina alweer niet naar school, ging lekker zo! Maar ditmaal een bezoek aan het AMC. Eerst langs de oogarts. Dit ging erg goed, en ze waren allemaal erg tevreden! Daarna nog even langs de longarts, welke ook erg tevreden was en vervolgens snel in de auto naar Heliomare voor therapie bij de psycholoog. Vervolgens net op tijd thuis om de jongens uit school te halen! Wat een dag, maar fijn dat alle controles weer goed waren!
In de middag wilden Dex en zijn vriendje het ijs testen, want bij de heren begon het wel te kriebelen. Papa kwam dus heel eventjes achter zijn laptop vandaan om even mee te gaan. Maar de heren moesten nog even geduld hebben bleek na de test!

Vrijdag dan de laatste dag alweer van de schoolweek en ging Nina ook weer heen. Ook nog even contact met de MDL verpleegkundige over het wondje rondom Nina haar sonde. Deze herstelt, maar duurt wel lang zeg! Gelukkig heeft Nina geen pijn meer bij het dompelen en draaien en ook het wondje zelf verzorgen doet steeds minder pijn. Gelukkig maar!
En terwijl de kinderen op school zitten, papa hard aan het werk is, wandelt mama een heel eind met schoonzus Nienke. Wat ziet de witte wereld er mooi uit en halverwege even pauze met een meegebracht kopje thee. Geheel coronaproof nog even een foto maken en terug. ’s Avonds ruim 24.000 stappen op de teller bij mama!

Yes en dan is het eindelijk weekend! Maar waar zullen wij gaan schaatsen? Op de sloten in het dorp durft vooral mama niet aan. Is het wel betrouwbaar en is het niet te druk. Gelukkig konden wij ons inschrijven voor een uurtje in de ochtend op de ijsbaan van Uitgeest. Zelfs Nina deed mee. Maar best lastig hoor op die schaatsen, ook al waren het dubbele ijzers. Gelukkig bood een stoel uitkomst, deken om Nina heen en mama schaatsten maar! Na afloop dikke tranen bij Nina, alle spanning kwam er uit!

Thuis kwam er niet veel meer uit onze handen, maar goed ook, want in de avond gingen wij weer naar de ijsbaan. Nina mocht knutselen bij tante Jessica en papa, mama en de heren gingen ditmaal naar de ijsbaan van Heemskerk. De heren vinden het helemaal geweldig om in donker te schaatsen. Omdat in de ochtend de noren voor Dex geen succes waren en wij een mazzeltje hadden door nog ijshockey schaatsen te regelen, kon zelfs Dex helemaal los gaan. Eerst weer met een stoel, maar uiteindelijk zelfs zonder! Tja, de jongens zijn niet geboren op de schaatsen, maar ze pakken het wel snel op! En zo genieten wij allemaal!

En daarom gaan wij zondag nog een keer, de jongens hebben er weer vreselijk veel zin in! Papa en Nina hebben andere plannen. Aan Nina was gevraagd wat zij nog zou willen doen nu er nog 1 dag sneeuw en ijs is. Nou Nina wilde, net als haar broers, ook een keer van een berg af sleeën en dat deden ze. Nina genoot met volle teugen en vond het het leukste van de dag! “Mama, voor make a wish wil ik nog steeds sneeuw wensen!”

Oh zo was de week dus omgevlogen! En wat voor een week! Er waren echt ook nog genoeg zorgen, tranen, boosheid, vermoeidheid etc bij papa en mama. Maar door zo’n week, verdwijnt dat voor eventjes en genieten wij van de mooie momenten die het winterse weer ons heeft bezorgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *