VAKANTIE

door | 3 mei 2021

Een dagje later een blog, want vandaag pas terug van vakantie!

Al begon de vakantie niet goed! Maandag ochtend had Nina buikpijn aanvallen, een vreselijk dikke buik en ook koorts. Toch maar contact met het AMC en besloten naar de eerste hulp daar te gaan. Papa snel wat spullen in zijn auto gegooid voor de vakantie, voornamelijk spullen die Nina in de nacht nodig heeft aan beademing, medicatie etc en hup naar het AMC. Daarna met opa geregeld dat hij de rest van de spullen en ook de jongens en mama kwam halen om hun naar Centerparcs te brengen. Wat een gek begin zo van de vakantie!

Met het middaguur waren papa en Nina in het AMC, maar wat moet je daar toch altijd veel geduld hebben. Even een buikecho en een longfoto. Weer terug op de SEH besloten dat er toch ook een buikfoto gemaakt moest worden, dus weer terug naar de rontgen. Ach waren papa en Nina even van de kamer. Veel wachten op artsen, die weer over gingen dragen aan de volgende dienst omdat hun dienst erop zaten en maar weer bellen waar toch een update van een arts bleef. Rond het avondeten, werd er besloten dat Nina moest blijven, de bloedwaarden van alvleesklier waren veels te hoog, evenals haar ontstekingswaarden. Maar eerst een coronatest en negatief testen. Later op de avond eindelijk naar de IC (vanwege de nachtelijke kapbeademing altijd minimaal 1 nacht daar slapen), waar papa en Nina een redelijke nacht doormaakten. De volgende ochtend was iedereen positief over het herstel. Er waren inmiddels 2 antibiotica’s gestart en Nina kreeg heel veel vocht tegen de verhoogde bloedwaarden en dat had effect. De bloedwaarden daalden! En Nina mocht naar de kinderafdeling, maar eerst nog een negatieve coronatest? Eh, maar die was toch al op de SEH de avond ervoor afgenomen? Oh die is zoek…. maar oh jee dan weten we helemaal niet of Nina niet toch positief is en ineens liep iedereen ingepakt Nina haar kamer op. Tot de test gevonden was en gelukkig negatief testen!

Inmiddels was het ook Koningsdag! Zat papa zonder eigen spullen in het ziekenhuis en mama zat met de jongens met wat ontbrekende spullen in Centerparcs. Tijd voor een logistieke wissel: oma bij Nina, opa door naar Centerparcs, papa naar Centerparcs, mama als een malle de spullen uit papa zijn auto uitzoeken en met opa weer mee naar het AMC waar mama het van oma overnam! Gelukkig was Nina inmiddels niet ziek meer en maakten wij veel plezier: knutselend, steppen op de gang, spelen op de lange gang, verstoppertje met de zuster en ondertussen maar aan de dokter vragen wanneer ze nu naar huis mocht, want Nina had woensdag een afspraak op Centerparcs met de ‘magische theepot’!
Gelukkig waren de volgende dag de bloedwaarden nog verder gedaald en mochten mama en Nina naar huis, of te wel naar VAKANTIE!!!!!

En op Centerparcs ging het ook door! Dinsdag gingen de jongens bootje varen. Eigenlijk was er eentje voor Nina, maar Dex nam de honnours waar. Het was prachtig weer en mama zat heerlijk eventjes in het zonnetje. In de middag met papa lekker voetballen en spelen in onze eigen speeltuin aan het huis. Ook gingen ze nog leren boogschieten!
Woensdag was inderdaad de ‘Magische Theepot’! Bij Nina kwamen de animatie van het park langs met een theepot en gezellige kopjes, na een liedje over wensen doen mocht Nina een wens doen. Nina had er 3: 1. Nooit meer naar het ziekenhuis! 2. Mogen eten en drinken! 3. Sneeuw! Oeps, dat waren niet de wensen die zij verwacht hadden. Gelukkig hadden ze ook iets voor Nina om uit de magische theepot te toveren en niet de lolly die eigenlijk gepland was. Nina was helemaal blij!
Donderdag begon in grote delen van Nederland zeer regenachtig, zo ook bij ons, maar gelukkig regende het niet hard. Max de hoogte in om tussen de bomen te klimmen, wat een stoere vent! En met Nina waren we wat af aan het steppen door het park. Ook kreeg Nina een prachtige glitter tattoo op haar arm.

Vrijdag naar het AMC met Nina voor een buikecho en bloedafnemen. Gelukkig konden we lekker op tijd in de ochtend en waren alle uitslagen goed voor nu en konden wij weer ‘huiswaarts’. Maar echt rustig was het nog niet voor papa en mama. Want ook al lijkt het overdag heel goed te gaan met Nina. In de avond heeft zij een paar avonden heel veel pijn gehad en konden wij niets anders doen dan maar naast haar te zitten en proberen haar buik te ontluchten, want oh wat stond die strak van de lucht zeg. Soms konden wij gewoon meer dan 300 ml lucht eruit halen! Au wat zal dat zeer doen! Ook nog een nachtje met ineens hele lage zuurstofwaarden, waardoor de zuurstof op maximaal moest. Pffff wat een spanning want redden we het daarmee de nacht door?

Gelukkig verder geen ziekenhuisbezoekjes meer en konden de kinderen heerlijk genieten van de vakantie! Want zaterdag gingen wij nog even met de boot over naar Spakenburg. Visje halen bij familie van de viskraam in Castricum en daar stond ook nog een tas klaar met cadeautjes voor Nina, want papa, mama, Dex en Max een lekker visje en Nina dan wat leuks om te doen! Dit namens de mevrouw van de viskraam de Graaf in Castricum (donderdag dus allemaal even de beste kibbeling van het land halen ;-)!) Super lief, veels te gek en uiteraard veels te veel ;-)! Maar Nina was er super blij mee!

En zondag was alweer de laatste hele dag. De jongens gingen lasergamen en Nina kreeg een mooie ‘vlecht’ in haar haren. Nina was er zo blij mee en gaf aan nooit meer naar huis te willen! Want wat een verwennerij allemaal. En omdat het nog niet genoeg was, gingen Dex en papa in de middag op de segway door het park! Dex genoot op en top!
Maar Max daarin tegen had de hele week al uitgekeken om met de brandweerboot te gaan varen, alleen deze bleek aan het begin van de week stuk te zijn. Zaterdag had Max een meneer bij de boot gezien die hem probeerde te maken en Max had gevraagd of dat lukte. Later kreeg Max te horen dat hij zondag ermee kon varen! Joepie! Alleen na 10 minuten hield de boot er mee op. Gelukkig lag Max niet midden op het water, maar net toevallig bij de kade waar mama en Nina stonden te kijken. Snel pakte mama de boot en hield hem vast, terwijl Max hulp ging halen. Max vond het evengoed de leukste 10 minuten varen!

En zo was de vakantie na een week toch echt voorbij! De kinderen hebben genoten en waren er echt even uit, zijn gruwelijk verwend met leuke dingen doen. Papa en mama hebben kleine momenten kunnen ontspannen, maar helaas door al dat gedoe met de buik van Nina en het ziekenhuis, was de spanning nog teveel aanwezig.
Thuis is er nog een beetje doorgewerkt aan de garage. Eerst hadden de mannen een paar dagen vrij, daarna regende het te hard, maar toch zit er al een begin van een dak op. Nog even en we kunnen de spullen van garage 1 naar garage 2 verhuizen!

De komende week de kinderen nog even vrij! Papa morgen weer aan het werk! Op naar hopelijk een nieuwe week zonder buikklachten!

Een gedachte over “VAKANTIE

  1. Marijke Kaptein

    Wat heerlijk om zo toch fijn vakantie te hebben samen. Leuke dingen beleefd met de kids!! Bewondering voor jullie optimisme en flexibiliteit met helpers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *