Moederdag

door | 9 mei 2021

Laatste week vakantie is weer voorbij! Morgen gaan de kids weer naar school! Ondanks dat het niet echt vakantie was voor papa en mama, is het toch altijd wel lekker dat er even niet vroeg opgestaan hoeft te worden, geen broodtrommels vullen, niet halen en brengen van en naar clubjes etc etc.

Maandag waren we, zoals in de vorige blog stond, terug gekomen van vakantie! De kinderen hebben het er nog over dat het zo heerlijk was. Fijn om te merken dat zij ‘vergeten’ lijken te zijn dat Nina de eerste 3 dagen niet eens aanwezig was en ons gezin niet compleet.

De rest van de week verloopt verder redelijk rustig. Nina gaat lekker! Ze speelt heerlijk met haar vriendinnetje, gaat buiten graag naar de speeltuintjes, steppen, fietsen, kleuren, knippen, plakken en uiteraard vol verwachting voor moederdag! Deze week had Nina nog interessante en soms lachwekkende uitspraken. Zo was zij heel druk met de vraag waarom Donny van de Beek niet haar laatste liefdesbrief heeft beantwoord, want hij speelt nu weliswaar niet meer bij Ajax, maar dan kan hij toch wel gewoon antwoorden…. Ook luistert zij deze week naar liedjes over Sint en Piet, stelt allerlei vragen hoe Pieten nu het dak op kunnen als het sneeuwt, hoe spiekpiet er toch uit zal zien etc.
Dex gaat zijn gangetje en regelt elke dag wel een speeldate, nog een paar logeerdates en anders zit hij gewoon de hele dag met zijn neus in de Donald Duck. In de avond speelt hij met Max en de buurtkinderen lekker buiten en omdat het vakantie is, lekker lang! Max is wat meer thuis, maar ook hij gaat bij een vriendje langs op een camping in de buurt. Max is begin van de week al druk bezig met het maken van een speurtocht voor moederdag, overal in huis hangen briefjes met een onleesbaar woord. Mama laat deze maar rustig hangen.

Zaterdag komt het met bakken uit de hemel, hoe sneu, want er is een soort van vrijgezellenfeest voor de tantes van de kids georganiseerd. Een ‘speurtocht’ door het dorp en bij familie en vrienden iets ‘leuks’ doen, zo ook bij ons. Gelukkig staat de heather van de bouwvakkers in onze oude garage, slingers ophangen, bijpassende muziek aan en voor hun eindelijk een plek om even warm en droog te zitten. Op de nodige afstand, mondkap op en voor de brides to be nog een mooie verrassing doordat de andere grote liefde van tante Brenda tevoorschijn kwam: mcFlurry!
En zondag moederdag, al vroeg stond Nina al tegen de zuster te verkondigen dat het moederdag was en ze wist niet hoe snel zij naar mama moest komen. Alleen haar broers sliepen nog! Gelukkig eerst nog even vernevelen, ontbijtje maken en mama bleef in bed. Daarna waren ze allemaal wakker en eerst op bed de cadeautjes. Alle 3 hadden ze iets moois geknutseld en Max had inderdaad een hele speurtocht uitgezet. Dit maakte dat mama nog even bezig was, maar wat had hij dat goed gedaan zeg. En Nina had natuurlijk de hele week haar broer al gehoord over zijn speurtocht, dus zij had op haar manier een leuke speurtocht gemaakt.

Carrot mocht vanaf dinsdag naar buiten zonder lijntje. Mama vindt dit wel heel erg spannend, maar gelukkig meldt Carrot zich elk uur of na 2 uur wel even. Soms voor een aai en soms voor een dutje op de bank. Woensdag eigenlijk hetzelfde verhaal. Om 16u gelijk met Dex naar buiten, alleen hij komt maar niet terug. Omdat hij de afgelopen anderhalve dag niet verder dan tuin, plantsoen en pleintje kwam, maar een rondje met de snoepjesbak brengt hem niet terug. Om 23u gaan papa en mama toch maar naar bed, maar mama ligt niet heel rustig. De volgende ochtend komt Carrot nog niet naar de achterdeur als mama deze open doet, maar wel direct zodra zij naar de garage toe loopt. Wat fijn hij is terug! Hongerig valt hij direct zijn etensbak aan en ligt de hele dag beetje wappie op de bank.
Vrijdag merken we aan hem dat als hij naar buiten gaat hij erg angstig lijkt, blijft graag beetje rondom het huis en het wordt bevestigd als hij een aantal keren panisch van angst naar ons toe rent nadat er een vorkheftruck en later de bouwbusjes bij het huis wegrijden. Zal hij misschien woensdag onder een auto gelegen hebben die daarna ging starten? Zeker weten doen we het natuurlijk nooit. Maar goed hij heeft ons huis terug gevonden, dus komt wel weer goed. De schrik zit er dan ook goed in als zaterdagmiddag mama gebeld wordt door de dierenambulance, of Carrot van ons is en of hij vermist is. Eh hij is van ons, en nee hij is niet vermist want hij is nog maar 2 uurtjes buiten. Hij was die 2 uur daarvoor achter papa en Max aan gerend de straat achter ons huis uit. En nu was hij gevonden bij een zeer drukke straat aan de andere kant van ons huis. Gelukkig mankeerde hij niets, maar een bewoner daar vond hem zo angstig, steeds meer schrikken en weg rennen en toch weer terug komen. Omdat hij geen halsband om had, was het misschien wel een zwerfkatje. Gelukkig is Carrot gechipt en zo kon die dus thuis gebracht worden. Benieuwd wat voor avonturen we nog meer gaan beleven met deze meneer, is er geen spanning en sensatie om Nina, dan dus wel om Carrot ;-)!

En morgen dus weer naar school. Kort weekje, want donderdag en vrijdag alweer vrij! En voor Nina een ultra kort weekje, want morgenmiddag naar het WKZ in Utrecht. Daar een slaaponderzoek, al 2x eerder moeten uitstellen. Aansluitend dinsdag controle oncologie en wat onderzoeken. Waarna nog minimaal 2 nachten slapen in het WKZ voor andere instellingen van de nachtelijke kapbeademing. Gelukkig mogen wij woensdag wel naar huis voor zwemles en als Nina nog langer moet blijven, de dagen daarna ook overdag lekker naar huis. Wel een tripje vanuit Utrecht, maar met de Snollebollekes aan of Sint en Piet, is de reistijd om voor je het weet!
En ondertussen bouwen ze ook gewoon door! Vooral dat metselen, ging in rap tempo afgelopen week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *