Vakantie of geen vakantie?

door | 22 juli 2019

De eerste vakantieweek is alweer voorbij, Nina is nu echt begonnen met aftellen tot zij naar school mag, wat heeft zij daar toch een zin in! En daarom samen met haar een aftelkalender gemaakt, met daarop zoveel mogelijk de uitjes die wij van plan zijn te gaan doen. Helaas lijken de minder leuke dingen de leuke dingen te overschaduwen, al lijken de kinderen hier nog weinig erg in te hebben. 

De eerste week stond vooral nog in teken van bezoekjes aan Heliomare, voor een paar keer fysiotherapie en ook voor het controleren van Nina haar spalken. Nina wil de spalken graag aan en toont ze vol trots, samen met haar nieuwe schoenen, aan iedereen die het maar wilt zien. Zij lijkt er wat zekerder mee te staan, maar zelf zijn wij nog niet zo tevreden met het resultaat. Maar misschien was onze hoop op beter iets te groot? Afgesproken nu eerst maar even af te wachten.  

Vandaag met z’n allen na het ontbijt, nou ja wel zonder papa die gewoon moest werken, naar het AMC vertrokken. Bij de vorige chemo was er een bloedwaarde bij Nina te laag, toen in overleg toch de chemo gegeven, maar met de operatie op 5 augustus in het vooruitzicht moest er extra bloed gecheckt worden. Omdat AMC dichterbij is dan PMC (Amsterdam vs Utrecht), was de keuze snel gemaakt. We wisten niet exact hoe het zou gaan in Amsterdam, dus uit voorzorg Nina voorbereid met op zowel arm als pac (porth a cat = aanprikpunt) verdovende zalf onder de pleister. Na 45 minuten rijden, ons gemeld bij de balie van het laboratorium waar helaas niemand van onze komst af wist. Vreemd, want ik had vrijdag nog gecheckt of er wel een labformulier klaar zou liggen. Na wat heen en weer gebel naar Utrecht, op eigen initiatief maar langs de poli voor kinderoncologie en wat bleek, we werden op de dagbehandeling boven verwacht. Inmiddels een uur verder, kon dan eindelijk het prikken gebeuren. Helaas bleek daar dat de verdovende zalf en de bijbehorende rot pleisters niet nodig waren geweest, want het werd een vingerprik. Gelukkig kreeg Nina hier wel 2 verdiende kralen voor, voor aan haar Kanjer Kralen Ketting, nog eentje voor het prikken en nog een mooie roze omdat zij gisteren een ontzettend leuke dag had gehad. Ze vertelde vol trots dat zij gisteren was wezen bowlen met opa zijn verjaardag! Trotse mama op haar kleine meid en op de jongens die al die tijd zonder zeuren en met weinig vertier zichzelf vermaakt hebben. 
Omdat de ochtend inmiddels voorbij was en wij allemaal wel dorst en trek hadden gekregen, maar even uitgebreid geluncht in het AMC, alvorens wij zwetend terug naar huis gingen. Want tot overmaat van ramp bleek de airco ook nog stuk te zijn.  

Op de terugweg gelijk maar langs de garage, waar de auto direct nagekeken kon worden, maar daardoor wel lopend met z’n allen naar huis. Eveneens deden de kinderen dat zonder zeuren! Gelukkig kon de auto aan het einde van de dag weer opgehaald worden, met een werkende airco!  
Inmiddels waren ook de bloedwaarden van Nina binnen, evenals duizendmaal excuses dat we niet goed geïnformeerd waren over waar wij ons in de ochtend hadden kunnen melden. Helaas waren de trombocyten nog wat gezakt. Op zich was dat wel te verwachten 10 dagen na de chemo (na 10-14 dagen kom je in een dipje), nu gaat er overlegt worden wat te doen voor ok. Nog een keer extra bloedwaarden checken? Of voor operatie nog trombocyten toedienen?  We wachten het af…. 

De kinderen logeren al een paar dagen bij elkaar op de kamer, groot feest en ze doen dat hartstikke goed samen! Alvast oefenen voor het slapen in de tent. De komende week belooft het zomers te blijven, lekker buiten eten, bbq’en, naar het strand, zwembadje in de tuin, mooie herinneringen maken en zo min mogelijk bezig zijn met de zorgen, de bijkomende regeldingen etc.  

Geniet van de mooie zomer! 

Een gedachte over “Vakantie of geen vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *