Weekje rust?

door | 29 juli 2019

Wat vliegt zo’n week toch voorbij! Het was een week met hoge temperaturen en dat was voor Nina niet altijd fijn. Maar zij hield zich uit zichzelf rustig en genoot van de logeerpartij van haar broers elke avond op haar kamer, want daar was het koeler dan op zolder op hun eigen kamer. Overdag wist zij niet zo goed wat zij nu toch moest gaan doen en in de zon voor haar extra goed oppassen vanwege nog grotere kans op verbranding door de chemo. Nu het weer koeler is, is zij weer heerlijk zelf aan het spelen.

Donderdag kwam de leverancier van de rolstoel thuis op bezoek, samen met de mevrouw van de eerdere meting. Gelukkig waren ze ditmaal wel op tijd! Maar wat een wereld zo’n rolstoel. Inmiddels erachter gekomen dat de gemeente een vast bedrag betaald als huur voor een rolstoel en ja hoe goedkoper de rolstoel, hoe meer ze verdienen. Gelukkig had ik de vorige keer goed opgelet en wist ik wat Nina allemaal echt nodig heeft. Het wordt een splinternieuwe stoel en over een aantal weken zullen wij een roze glitter rolstoel in huis hebben, met een paard op de spaakbeschermer ;-)!
ś Avonds zaten wij nog even het bestelformulier te bestuderen, maar wat een geld kost zo’n rolstoel: even ander wieltje is al + €200, andere duwstang + €150 en ga zo maar door!

Verder had Nina het afgelopen week rustig, opvallend is wel dat zij vraagt wanneer zij weer naar het ziekenhuis met gekleurde ramen (Prinses Maxima Centrum, Utrecht) gaat en niet omdat zij er tegenop ziet, maar omdat zij daar graag weer wil knutselen en sporten.
Dex daarin tegen had eindelijk zijn eerste consult bij de psycholoog. Na 12 weken wachten, was hij eindelijk aan de buurt. Hij vroeg alleen wel nog even waarom hij ook alweer heen ging. Want hij was alweer vergeten dat hij zich een paar maanden geleden heel veel zorgen maakten om zijn zusje en daardoor weken heel laat pas kon slapen. Soms als wij naar bed gingen, lag hij nog wakker te zijn. Nu het vakantie is gaat het gelukkig beter, even geen druk van school helpt daar vast ook in. Het was nu een intake gesprek, dus mama moest ook veel vertellen, maar Dex heeft het super goed gedaan en vindt het fijn om volgende week weer heen te gaan. Hopelijk gaat het hem helpen.

De rest van de week hebben wij zoveel mogelijk vakantie gevierd, naar het strand gaan, bbq’en, dagje Amsterdam met de mannen en Dex werd echt 8 jaar! Wij hadden het al gevierd, maar hij had wel nog zijn cadeau van zijn tante: dagje Duinrell! En de komende week???? Vrijdag worden wij verwacht in het AMC voor de pre opname voor volgende week. Jammer, want wij hadden ons verheugd op even een weekje geen ziekenhuizen. Hopelijk lukt het ons om er onder uit te komen, maar anders is het niet anders. Wordt vervolgd,… tot volgende week!

Dagje Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *