Terugval

door | 1 februari 2022

Gisteren de jongens naar school en de verpleegkundige kwam voor Nina thuis. Mama had met haar een plannetje gemaakt om zoveel mogelijk af te wisselen tussen ontspanning en schoolwerk of iets anders doen. Helaas pakte dat toch niet zo goed uit en lijkt het erop dat Nina toch nog teveel gedaan heeft. Met als resultaat dat de saturatie naar beneden bleef gaan en de zuurstofbehoefte dus omhoog. Toch maar even overleg met het AMC en daar gingen we uiteindelijk om 14.30 uur die kant weer op. Opa was er gelukkig voor Max, Dex was bij een vriendje en zo konden papa en mama samen met Nina op stap.

Op de SEH werd Nina gelukkig al snel gezien, gezien de drukte was dit heel fijn! Opnieuw een coronatest afgenomen. Evenals een longfoto en uitgebreide beoordeling door de arts. De coronatest nog positief, wel veel minder virusdeeltjes dan bij de test vorige week woensdag. De longfoto liet ook een verbetering zien t.o.v. vorige week maandag. En terwijl wij in het ziekenhuis waren, konden we ook weer de zuurstof bij Nina afbouwen, want de saturatie bleef hoog. Goede berichten dus.
De arts had het liefste Nina even een nachtje op willen nemen ter observatie. Helaas moest Nina nog, vanwege de positieve test, dan in isolatie en daar was geen ruimte voor. Over plaatsen naar een ander ziekenhuis, leek de arts geen verstandig idee en Nina was inmiddels weer zo goed, dat wij daarom terug naar huis gingen met elke dag even contact met de arts.
Het herstel bij coronapatienten die in het ziekenhuis hebben gelegen is bijna altijd wisselend en als de energie niet goed verdeeld wordt, heeft dat negatieve invloed op hoe iemand zich voelt. Maar hoe ga je de energie van een 6 jarig meisje goed managen? Papa en mama dachten dit al goed gedaan te hebben, maar vanaf vandaag dus nog minder doen.

In de avond weer terug en weer lekker gaan slapen in Nina haar eigen bedje en zij heeft een goede nacht gehad. Gelukkig was er een verpleegkundige, dus papa en mama konden ook slapen. Want ook hun energie voorraad raakt weer aardig op! Vandaag weer een nieuwe dag, nieuwe poging om Nina stabiel te houden!

Zelfs Carrot is er moe van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *