Goede dag

door | 3 februari 2022

Nina had woensdag en donderdag een goede dag! De verpleegkundige was bij haar in de ochtend, schoolwerk afwisselen met wat ontspanning. Begin van de woensdag ging nog moeizaam, het was hard werken voor Nina om al het slijm op te hoesten. Maar als het er dan uit was, waren de zuurstofwaarden wel stabiel.
Na het middaguur knapte zij ineens op, werd levendiger, was moeizaam haar af te remmen in haar activiteiten. Maar de zuurstofwaarde klom ook omhoog. En zo is Nina zelfs met een liter zuurstof minder gaan slapen!

Het is fijn dat er voor Nina een verpleegkundige is, want daardoor kunnen papa en mama een beetje bij proberen te slapen. Nou ja bij slapen??? Denk dat papa en mama daar nog heel veel goede nachten voor nodig hebben. Maar het is fijn wakker worden en horen dat Nina het goed heeft gedaan in de nacht. Veel alarmen van een beademingsapparaat die gekke alarmen gaf, maar Nina had nergens last van en deed het goed!

Vandaag start Nina alweer iets beter dan gisteren. Vooral in ochtend zit het slijm goed vast en is het er moeizaam uit te halen. Wat dat effect heeft op haar zuurstofbehoefte. Gelukkig halverwege de ochtend weer een stapje in de goede richting kunnen maken en zo krijgt Nina nu 1,5 liter zuurstof met mooi waarden. Wel moest mama achter een nieuwe saturatiemeter aan, want deze deed het begin van week zonder stroom nog de hele dag. Maar inmiddels nog maar 2,5 uur. Als nu de stroom een keer uitvalt, hebben we wel een probleem. Hopelijk wordt er vandaag nog een nieuwe bezorgt.
Nina maakt plezier, doet bingo met de zuster! Doet schoolwerk, dat laatste gaat niet heel enthousiast, Nina doet liever andere leuke dingen. Maar helaas, het moet gebeuren. En van elk boek af en toe een extra bladzijde, om zo de achterstand weer in te lopen. Met een beetje mazzel is Nina dinsdag weer helemaal bij met haar reguliere schoolwerk! Topper!

Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang voor Max zijn verjaardag! Want deze grote vent wordt zondag alweer 9 jaar! Voor 2de jaar op rij een beetje gek feestje, nou gek? Max heeft iets geweldigs bedacht en hij vindt het leuker dan dat alle ‘grote mensen’ hier thuis komen! En morgen uitdelen op school!

En zo gaat het gewone leventje door, maakt Nina stappen in de goede richting. Is papa hard aan het werk en probeert ook nog zoveel mogelijk te ondersteunen waar nodig. Zorgt mama ervoor dat thuis alles in goede banen verloopt en is Team Nina weer volop in bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *