Naar huis

door | 30 januari 2022

Gisteren is mama helemaal vergeten te schrijven. Maar ja geen bericht is goed bericht, toch?

Gisteren hadden papa en mama besloten niet te gaan wisselen. Want we mochten zaterdag, dan wel zondagochtend naar huis. En zo kon mama nog even het huis schoonmaken, alles lekker luchten en boodschappen doen. De jongens gingen bij vriendjes spelen, dus ze kon lekker doorwerken.
Kreeg papa toch in de middag van de verpleegkundige te horen dat de arts het niet eens was met naar huis gaan, gezien de zuurstof die Nina nog krijgt. Eh, wat????? Zowel de IC arts als de longarts had het over naar huis en dan gaat de arts assistent die dienst heeft in het weekend dit anders zien, terwijl er niets veranderd is bij Nina????? En omdat papa niet van de kamer mag, kan hij ook niet bij een visite aanwezig zijn met de artsen. Dus gevraagd of de arts langs kon komen…. na een paar uur kwam zij, gelukkig met het verlossende antwoord: Jullie mochten vandaag al naar huis begreep ik van de dienstdoende longarts (die toevallig Nina haar longarts bleek te zijn), maar zullen we er zondagochtend van maken? Nu hadden papa en mama al besloten om nog even een nachtje extra te blijven, dus zondag was top!

En zo ging mama vanochtend dus snel in de auto naar het AMC om prinses Nina naar huis te halen. Beter is Nina nog niet. In die zin, ze heeft nog zuurstof nodig en heeft aardig wat reserves in moeten leveren qua energie. Verder gelukkig geen corona klachten meer. En de buik hopen wij dat die ook langzaam aan beter gaat worden, maar dat heeft even tijd nodig. Geen idee hoe lang dit laatste restje herstel gaat duren, we gaan het zien. Eerst maar even thuis acclimatiseren en daarna een plan maken hoe het gewone leven weer langzaam terug op te bouwen.

En thuis kon Nina heerlijk aan een lange zuurstof slang (15 meter) door het huis, rommelen met haar eigen speelgoed, toverdrank maken, kleuren, Carrot knuffelen en we zijn zelfs even stiekem buiten een wandeling gaan maken, maar frisse neus is ook goed. En vanavond op tijd naar bed gegaan. Wel nog met de nodige zuurstof, de buik zit helaas nog steeds in de weg en dat merk je gewoon in haar zuurstofbehoefte. Lekker doorademen lukt daardoor niet. We hopen dat Nina snel verlichting krijgt hierin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *