Soms eindigen stomme dagen toch leuk!

door | 28 september 2022

Vanochtend om 6u werd je al wakker gemaakt, we moesten al vroeg richting het Prinses Maxima Centrum rijden om op tijd te zijn. We maakten het ons gezellig in de auto, met muziek en lekker kletsen. Ook in het PMC was er nog ruimte voor een spelletje, gezelligheid en zelfs een paar likjes van een waterijsje als ‘ontbijt’, maar we werden al snel gehaald om naar de ok te gaan. Je wilde graag je playlist aan, mama dacht leuk te gaan dansen op Snollebollekes, maar nee het werd ‘We houden van Oranje’, gevolgd door het ‘Wilhelmus’! De anesthesist en chirurg vonden dit de meest briljante muziekkeuze ooit om de ok ruimte mee in te gaan. Helaas liep de spanning bij het slaapkapje opzetten ineens hoog op en ging je verdrietig slapen.

Papa en mama liepen nog een rondje door het ziekenhuis, maar al snel werden wij gebeld dat je al naar de uitslaapkamer kwam. En hier kwam je huilend binnen, zo verdrietig als je in sliep, zo verdrietig werd je wakker en dan ook nog eens pijn. Je aanpriklijn is nu aan de andere kant geplaatst. Maar wat suf, de dokter had niet opgelet, want jij had afgesproken dat je niet aangeprikt zou worden. En zo moest later de naald eruit, waarover heen een tegaderm zat (soort plastic pleister) die vast zat op de tepel (au) en op de hechtpleisters (au au). Arme jij!
Papa en mama zorgen er dan ook voor dat je genoeg pijnstilling krijgt en afleiding van filmpjes en knuffels van papa en mama. De zuster geeft je ook alle tijd en ruimte om rustig weer bij te komen.

Het was de stomste dag ooit! En dat terwijl de ochtend zo leuk was! Je zei het een paar keer! In het Prinses Maxima Centrum worden vaker leuke dingen georganiseerd, maar of je ligt dan in het AMC of je bent (gelukkig) thuis. Maar nu is er een hele leuke uitnodiging gekomen voor ‘Chantal’s Pre Pyjama Party’ met knutselen, spelletjes en nog veel meer. Eigenlijk konden wij al naar huis, wat papa en mama heel graag wilden. Maar jij wilt zo graag heen, dus daar ga je, in je mooie regenboog onesie! Want hé het is een pyjama party! En wat was het leuk!!!! Bij het welkomspraatje van Chantal, kreeg je al een mooi compliment over je onesie en ook later toen jullie samen op de foto gingen. Chantal had zo haar best gedaan om een hele gave pyjama te vinden voor dit feest (roze met pailletten, vonden jij en mama super mooi), maar ze vond dat jij toch echt de mooiste had! Je mocht nog een nieuwe pyjama uitzoeken en daarna heb je nog een mooi kussensloop versierd. Je genoot ontzettend, al vond je het stom dat je niet langer mocht blijven, maar papa en mama vonden het wel mooi geweest. En in de auto bleek dat ook een wijs besluit, want je had veel pijn en daardoor ook zuurstof te kort. Gelukkig hadden we zuurstof bij ons in de auto.

Thuis ging je zeer op tijd naar bed, slapen lukte nog niet zo, want ja die pijn! Maar ondanks dat vertelde je wel bij het slapen gaan dat deze stomme dag toch nog leuk geëindigd was! Papa en mama zijn trots op je hoe je dit allemaal weer hebt ondergaan en hoe jij, ondanks de pijn en vermoeidheid, dan zo blij bij Chantal’s Pyjama Party geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *