Opname nummer ?

door | 17 mei 2020

De week begon rustig. De jongens begonnen met schoolwerk thuis en Nina rommelde wat in en om het huis. Op tijd naar bed, want dinsdag mochten ze alle 3 eindelijk weer naar school.

Nina werd dinsdagochtend vrolijk wakker, ze vroeg de nachtverpleegkundige om haar mooiste prinsessenjurk aan te doen, om daarmee mama te gaan verrassen! En een verrassing was het zeker! Ruim op tijd dus naar school ;-)! Papa bleef op school aanwezig, in een ruimte naast het klaslokaal van Nina. Nina genoot ontzettend van het weer op school zijn en 2 uur was natuurlijk veels te kort. Thuis ook lekker in de weer en ook nog naar Heliomare voor therapie geweest.

Woensdag ging Nina met papa voor controle van bloed eventjes naar het AMC. Samen waren zij snel weer terug. Waar het niet dat rond het middaguur Nina al verhoging kreeg van 38.1 en einde middag een temperatuur van 39.7! Dat werd dus bellen voor overleg en zo ging Nina met mama weer richting het AMC. Alle spullen mee voor een nachtje slapen, want dat was al aangekondigd.

Eerste nacht op de IC, vanwege de nachtelijke kapbeademing. Gelukkig konden wij daar redelijk snel heen, vanaf de SEH. Daarna snel de porth a cat aangeprikt, bloed afgenomen voor een bloedkweek. En omdat Nina toch ook wel wat tekenen van een urineweginfectie had, ook eenmalig katheriseren voor het opvangen van urine. Arm kind! En dat terwijl zij inmiddels al sliep. Er werd besloten om Nina weer te gaan behandelen als zijnde een ‘lijninfectie’ en dat betekend minimaal 72 uur behandelen en dus in het ziekenhuis. Inmiddels was de temperatuur gedaald naar 37.9 Gelukkig daarna een goede nacht en de volgende ochtend mochten wij naar de vaste kinderafdeling.

Vooral donderdag was een lange dag, er was nauwelijks vertier. Vanwege corona was de speelkamer dicht en Nina en mama moesten het doen met wat zij mee hadden. Gelukkig vrijdag wel wat afleiding van pedagogische medewerker, vriendin Floor en ’s avonds op de gang gegeten met z’n allen! Want papa was bepaalde medicatie vergeten en dat moest gebracht worden, gelijk maar iets mee genomen bij de gele M.

En zo werd het zaterdag. De kweek was bijna 72 uur al negatief. De urinekweek was eveneens negatief en dus kon er gestopt worden met de behandeling. Wederom geen oorzaak gevonden van de koorts. Het gekke is dat de CRP (onstekingswaarden in het bloed) wel aantoonbare gestegen waren ten tijde van de koortspiek, dus er zat wel iets. Maar wat… we gaan het weer niet weten. Maar wel mocht Nina zaterdagmiddag dus weer mee naar huis.

Zondag lekker in en om het huis gerommeld. Papa en mama hebben besloten dat er de komende week even geen ruimte is voor bezoek aan huis en daarna voorlopig even op afspraak. Er staat weer een hoop op het programma: Heliomare, schoolwerk voor de boys, dinsdag weer naar school en woendag heeft Nina een lange dag in het Prinses Maxima Centrum. De rust en de regelmaat is ver te zoeken in huize Zonneveld, evenals ontspanning, papa en mama vergeten veel en komen nergens aan toe. En daarom maar even niemand anders dan ons gezinnetje! En ondertussen heel hard duimen dat Nina weer heel veel nachtjes thuis in haar eigen, roze bedje mag slapen!

Een gedachte over “Opname nummer ?

 1. Martijn Veen

  Hoi Kanjers,
  Wat een rollercoaster is het toch bij jullie…Hopelijk gaat het de komende tijd
  alleen nog bergopwaarts en kunnen jullie veel genieten en lol maken met elkaar.
  Nina wat ben je toch een bikkel, we zijn trots op jouw enorme vechtlust.

  Dikke kus Martijn & Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *