November 2022

door | 6 december 2022

Inmiddels zitten we alweer een paar dagen in december, is de laatste maand van het jaar alweer aangebroken en wat vliegt de tijd! Met minder leuke dingen maar zeker ook met mooie dingen!

Begin van de maand heb je de longarts even versteld laten staan. Want je ging voor een lonfunctieonderzoek en jeetje wat deed je het daar goed! Alle bowlingballen werden omver geblazen, 4x een strike en je scoorde boven gemiddeld in vergelijking met een gezonde 7 jarige meid met jou lengte en gewicht! En dat met jou medische voorgeschiedenis en twee weken na corona!
En terwijl de kriebels beginnen te komen bij je voor alle naderende feestdagen, moet je ook weer een dag naar het Prinses Maxima Centrum voor opnieuw een MRI (gelukkig goed nieuws, zie vorige blog). We vliegen van de ene naar de andere afspraak en tussendoor chillen we voor heel veel. Want ’s avonds ga je nog met je lampion langs de deuren voor Sint Maarten. Bij de dokter oefen je nog even je liedje en ook ’s avonds zing je zonder angst of twijfel bij elke deur! Dex en zijn vriendje doen het eerste rondje met je mee, trots loop jij met ze mee! De lampion hebben we samen op school in een uurtje moeten maken, want het eerste knutsel moment zaten we nog in Portugal. Maar deze straalt met zijn lichtje met je mee! Mama had van te voren bij een aantal buren weer wat langs gebracht, en zo verzamelde jij een hele collectie nagellak! Maar ook bij de huizen met snoep was je blij en bedankte jij netjes! Van opgehouden was geen sprake. Waar je broer om 19.00 uur kapot van vermoeidheid stopte, ging jij nog eventjes door, want papa had tegen je broers gezegd tot uiterlijk 19.30 uur langs de deuren, dus dat gold ook voor jou! Maar de snoepjes van het laatste half uur verzamelde je wel voor je broer, want het was best zielig dat die niet meer kon lopen!

En waren we nog maar half bijgekomen van Sint Maarten, kwam de volgende dag alweer de Goedheiligman weer in het land. Het Sinterklaasjournaal volgde je op de voet, maar je was zelf al tot de conclusie gekomen dat het maar een film was en niet echt. Dus spannend was het niet echt. Maar in de middag bij opa en oma in de straat staan om daar Sinterklaas en zijn Pieten in het echt langs te zien komen, dat was wel spannend. De zondag merken wij aan je dat het allemaal wel heel veel prikkels geweest zijn. Van een dagje PMC heb je normaliter al last, laat staan met Sint Maarten en de komst van de Sint er nog achteraan. Maar gelukkig doen zuurstof en paracetamol wonderen en hoef je niets te missen van school en je clubjes in de week die volgt!
Mama haar verjaardag vieren we ook bewust wat eerder met elkaar, gezellig in het weekend, samen spelletjes doen en een film kijken. Mama wordt verwend door jullie met prachtige cadeaus, hierdoor voelde mama zich echt jarig!

Bij Heliomare maak je grote sprongen vooruit met zwemmen, maar je blijft het spannend te vinden om onder water te gaan. Daarnaast ben je eindelijk aan de beurt voor het NPO (neuro psychologisch onderzoek). Dit onderzoek neemt een aantal woensdagochtenden in beslag, waarbij jij allerlei opdrachten zal gaan doen. De psycholoog kan dan uiteindelijk vertellen wat jij allemaal kan, wat jij lastig vindt, waar je tegen aan loopt, hoeveel jij aan kan (op gebied van prikkels bijvoorbeeld) etc etc. Het zal papa, mama, school heel veel informatie geven, waardoor wij jou nog beter kunnen gaan helpen. De eerste woensdag heb je super goed gedaan!

Ondertussen doet Max mee aan een aantal judo wedstrijden. En waar hij 3 jaar geleden pas begon en lang geen wedstrijden durfde, neemt hij met veel enthousiasme deel aan de training en wedstrijden. Nu helpt het ook dat hij dus ook vaak in de prijzen valt! Zijn trainster is zeer enthousiast en wil hem vaker op haar judomat zien, dus zo rijdt vooral papa op en neer naar Alkmaar! Maar hij mocht ook een avond komen eten bij zijn trainster, samen met een paar andere judoka’s waarmee hij samen 3de is geworden op een belangrijke ’team’wedstrijd.

En waar Max prijzen wint, doet Dex heel erg zijn best om PR’s te verbeteren bij de atletiek en zo reden Dex en mama voor wel 9 seconden rennen naar Assendelft voor een wedstrijd! Je moet er wat voor over hebben ;-)! Maar dat vele trainen en dan ook nog keuzestress voor de middelbare school, maakte even dat Dex erg moe was. Gelukkig is er na het bezoeken van nog een middelbare school een last van zijn schouders gevallen, want hij weet nu waar hij heen wilt! Gelukkig kan hij geen foute keuze maken, hier enkel goed en leuke scholen.

Mama had voor jou weer contact gelegd met Make a Wish. Vlak voor corona waren we daar mee gestart, maar helaas was dit blijven liggen. Maar nu kwamen de wenshalers bij ons thuis op bezoek. Zelfs Dex en Max waren erg enthousiast. Van te voren hadden wij samen allemaal plaatjes gezocht die past bij waar jij van houdt en wat jij wenst. Het liefste wil jij naar de sneeuw, met de arrenslee, het noorderlicht. Maar dat is helaas bij Make a Wish niet mogelijk. Daardoor was het wel even schakelen in wat je dan zou willen, maar gelukkig bleef er nog genoeg over. De wenshalers hebben nu alle informatie nu gedeeld met het hoofdkantoor en het is nu wachten tot ze hier vorm aan gegeven hebben. Je broers hopen dat het ook een leuke dag voor hun gaat worden, want ja er zat wel heel veel roze, glitters en prinsessen achtige dingen in jou wens.

Ondertussen wordt er in huize Zon druk geknutseld. Dex en Max aan surprises voor op school. Maar ook voor thuis gaan de heren aan de bak, want dit jaar zijn zij hulp Sint geworden! Gelukkig krijgen ze hulp van hun tante en een moeder van een vriendje. Alleen dat inpakken van cadeautjes was nog de grootste uitdaging. Plakband zat overal waar het niet moest zitten, papier scheurde de hele tijd en het cadeau bleef zichtbaar. Gelukkig kwam alles goed, zoals altijd met Sinterklaas! En beleven wij met de familie een heerlijk avondje, of nou ja middagje! Bewust voor jou om de prikkels wat te spreiden, het al in het weekend vooraf pakjesavond gevierd. En met pakjesavond zelf gezellig met elkaar een film gekeken en niet teveel poespas. Op school was het namelijk ook al zo hectisch met de komst van de Sint. En wat was je trots op jezelf: “Mama ik was wel verlegen toen ik naar Sinterklaas mocht komen, maar ik was heel trots dat ik piano ging spelen voor hem”!

En zonder dat jij het door hebt, sta je ook nog ergens in het land in de schijnwerpers op het Spijkerbroekengala! Jouw vriend, Martijn Veen, organiseert dat samen met een fantastisch team en de opbrengst van zo’n avond gaat naar goede doelen die te maken hebben met (zieke) kinderen. En dit jaar was dit onder andere de kanjerkraal! Een dankbaar project, waarbij kinderen met kanker voor elke nare ingreep/gebeurtenis etc een bijbehorende kraal krijgen. Jouw kralenketting is uitzonderlijk lang, welk 24 meter en je verscheen dus met je ketting op een groot scherm! Trots op je, trots op Martijn (en zijn team) dat hij dit voor kinderen als jou doet!

En dan is de maand alweer voorbij en zitten we alweer in december. Het was een drukke en volle maand! Even overprikkeld na een druk weekend. Even 2 dagen echt ziek, na de griepprik. Nog even last van de bijwerking van de medicatie tegen de tumor. Maar verder ben je er weer redelijk ongeschonden door heen gekomen! Helaas wel wat zieke verpleegkundigen, waardoor er meer van papa en mama gevraagd werd. Dat doen wij uiteraard met liefde, maar gaat wel ten kostte van onze slaap en energie. Gelukkig krijgt mama tegenwoordig energie van zingen in een koor, volgend weekend optredens, je kijkt er nu al naar uit en kan sommige liedjes zelfs meezingen! Je vindt het heerlijk als mama nog even zingt als jij naar bed gaat. En zo wanen wij ons al helemaal in de kerstsfeer! De donkere dagen voor kerst komen eraan. Hopelijk gevuld met veel licht. Licht van de kerstboom die wij eerdaags zullen neerzetten en gevuld met licht doordat jij zo stralend door het huis dartelt!

2 gedachten over “November 2022

  1. Dymphy van der Zwan van Abbe

    Wat heb je alles mooi weer gegeven. Ik wens jullie met Nina en de jongens een gezellige kerst toe. En ps wat is Nina een kanjer .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *