Kika Korte Broeken Actie

door | 13 december 2022

Sommige zullen het al op radio, tv of social media voorbij zien komen. Maar radio 538 zal in de week voor kerst weer zijn beruchte ‘missie 538’ houden. Een week om met ludieke acties, loterijen, veilingen en weet ik wat nog meer, heel veel geld ophalen voor een goed doel. Dit jaar gaat de gehele opbrengst naar het Prinses Maxima Centrum. Een prachtig doel, waar Bas Smit onder andere ambassadeur van is en ook hij gaat zich volgende week weer inzetten. En met zijn enthousiasme en charisma lukt dat hem wederom denk ik! En wie zich ook in gaat zetten is KIKA, uiteraard met zijn korte broeken actie!

Maar wie zich volgende week ook gaat inzetten vol enthousiasme is de Paulusburcht! De school waar Dex, Max en Nina op zitten! En uiteraard doen wij als team Nina daar (bijna) allemaal ook aan mee. Dit jaar dus niet hardlopen voor KIKA, maar even bikkelen in de kou voor het goede doel.

De Paulusburcht heeft al meerdere strijders tegen kinderkanker gehad, gelukkig allemaal genezen. Maar helaas betekend genezen niet altijd dat het dan voorbij is. Het nadeel van de medicatie, die nodig is om een kind beter te maken, is dat deze vaak gevolgen hebben de rest van het leven. Onze eigen Nina is nog niet genezen en strijdt nog steeds tegen deze verschrikkelijke ziekte. Minimaal elke 3 maanden vervelende onderzoeken, aangeprikt worden, dag school missen. En dan hebben we het nog niet over de continue angst dat de tumor groeit, ze zieker wordt, opgenomen moet worden. Maar ook dagelijks geconfronteerd worden met het feit dat zij niet mag eten en drinken, doordat de tumor veroorzaakt dat haar voeding ook in haar longen komt. Dagelijks geconfronteerd worden met een kap over haar gezicht waarmee zij ’s nachts beademd wordt, omdat de tumor er voor zorgt dat zij stopt met ademhalen in de nacht, waardoor een logeerpartij er voor haar niet in zit. Dagelijks geconfronteerd worden dat haar gezichtjes scheef is, dat zij motorisch wat minder handig en minder snel is dan haar vriendinnen.

Maar ondanks deze narigheid piept zij niet! Dus wij piepen ook niet voor een paar dagen in korte broek! Dus ben jij net als Nina ook zo’n bikkel? En doe jij mee aan Kika Korte Broeken actie? Loop jij van 19 t/m 23 december één of meerdere dagen in korte broek, maak je eigen actiepagina aan of deel de link van ‘Paulusburcht-voor-team-Nina’ en samen halen wij zoveel mogelijk geld op om kinderen met kanker te genezen, maar ook onderzoek naar de late gevolgen!
Namens team Nina en Paulusburcht dank je wel voor je bijdrage!

https://www.kikakortebroek.nl/paulusburcht-voor-team-nina#tab=about

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *