Nog 5 weken tot de Kika Run!

door | 2 juni 2019

De uren, dagen, weken, maanden vliegen voorbij en zo ben ik vorige week helemaal een update vergeten te schrijven. Deze week een dagje later, want gisteren zelf even aan het genieten van het concert van Marco Borsato in de Kuip. Heerlijk even een avondje afleiding, genieten, mee zingen en swingen!
En over 5 weken? De kika run in Alkmaar!

Nina gaat zo, zo…. Helaas begint ze steeds meer last te krijgen van kracht en coordinatie verlies van haar linkerkant en ook langzaam aan rechts. Gelukkig compenseert zij veel en lijkt zij er niet veel last van te hebben. Maar vermoeiend is het wel voor haar, want alles kost extra tijd en energie. Binnenkort MRI om te kijken of deze klachten veroorzaakt worden door de tumor of een bijwerking is van de chemo, al denkt de neuroloog dat dit laatste niet het geval zal zijn aangezien het voornamelijk alleen links is. Dit zorgt wel weer voor de nodige spanning in huize Zon. En dan vandaag ook een gesprek met de ergotherapeut over een rolstoel voor Nina. Niet voor dagelijks gebruik, maar wel voor de lange afstanden, uitjes met elkaar en voor als zij straks naar school gaat en met de klas op stap gaan. Want hoewel zelf wandelen het beste is voor haar, is het ook fijn als zij energie over houdt voor andere leuke dingen. Vanochtend heeft zij zelf even in een rolstoel gezeten en zichzelf voortgeduwd, dat ging haar heel goed af, zelfs sturen in de stoel deed zij zonder problemen en nu wil zij zelf heel graag zo’n stoel (vraagt elk half uur of er al eentje besteld is). Ook al zien wij liever geen rolstoel in huis, wel fijn dat Nina het geen probleem (nu) vindt.

Afgelopen woensdag heeft Dex nog even een top prestatie geleverd bij de Alkmaar City Night Run. Hij liep samen met Lisette de 5 km, Gijs ging later van start voor de 10 km. De loop was pas laat in de avond, maar dat was allemaal geen probleem voor meneer! Bij de training kletst Dex altijd aan één stuk door, nu was hij onder de indruk van alles wat hij zag. Ook was het ontzettend leuk dat al die mensen aan de kant juist hem gingen aanmoedigen. De straat voor de finish nog even een sprintje kunnen trekken en samen over de finish (in 30 minuten), waar Dex ook nog even omgeroepen werd. Glunderend nam hij zijn medaille in ontvangst en toen snel naar de start, om nog even papa aan te moedigen. Daarna nog even de ‘kroeg’ in voor een drankje en rond middernacht naar bed.

Deze week met Nina en Max een rondje door de straat gelopen met een zelfgemaakte collectebus. Heel veel geld is er op gehaald, wel €228,15 in totaal! Trots was Nina hierom! En volgende week komt er nog meer bij, want vrijdag zal Nina bij Etos een mooie cheque in ontvangst nemen na het behaalde doel met de Healthy Challenge en zondag gaan opa en Lisette op een rommelmarkt allemaal spullen verkopen, waarvan de opbrengst ook voor Kika zal zijn. Dat betekent dat wij nu al op de €10000 staan, maar er kan uiteraard nog veel meer bij!!!!!!