Nieuw jaar

door | 8 januari 2023

Als we terug blikken op 2022 zien we dat het weer een beetje beter is gegaan qua gezondheid met je. Papa en mama zien sneller of luchtwegklachten een reactie van overprikkeling is of dat er toch sprake is van een luchtweginfectie. Je blijft vatbaar voor virussen zoals corona en verkoudheid. Je wordt steeds een beetje sterker en energieker in goede tijden. En zo blijven lange ziekenhuis opnames uit, maar dat betekend thuis wel geregeld hard werken om een opname te voorkomen. Papa en mama doen dat uit liefde voor jou, omdat wij weten dat dit beter is voor jou, je broers en voor papa en mama zelf!

En dan is de eerste week van het nieuwe jaar alweer voorbij en die begon qua gezondheid niet zo goed! En heel cliché is ook deze week weer voorbij gevlogen. Beetje hersteld van de longontsteking, ging je vorige week vrijdag naar huis. Nog wel met 2 soorten antibiotica’s, waarvan eentje 3x per dag via een infuus. Maar niets slaapt beter dan je eigen bed en uit ervaring weten wij dat je thuis altijd beter en sneller hersteld.

De jaarwisseling is thuis, zonder visite, maar papa en mama vinden het wel prima zo. Liever hadden wij ook bij familie of vrienden het gevierd, met veel gezelligheid, spelletjes, drank en hapjes. Maar we weten dat dit, even nog los van het feit dat je nog herstellende bent van een longontsteking, met jou niet haalbaar is. Opblijven tot middernacht is voor jou echt te laat en je hele beademingsapparatuur, zuurstof en weet ik wat nog meer voor een paar uurtjes mee verhuizen naar een ander huis, is zoveel gedoe en ook niet in het voordeel van jou gezondheid dat we dat maar laten. We maken het gezellig met elkaar en om 20.00 uur tellen we af, proosten wij en verrassen wij papa! Dex, Max en mama hebben namelijk in het geheim wat vuurwerk gekocht en een deel steken we dan dus ook af. Je geniet met volle teugen. Toch nog heel laat voor jou doen, ga je lekker slapen!
Ook Dex gaat naar bed, maar een half uur later komt hij er toch maar weer uit, de knallen in de omgeving van het vuurwerk houden hem uit zijn slaap. Gezellig met mama tv kijken, terwijl papa en Max een spelletje doen. Om 00.00 uur tellen wij nogmaals af, proosten wij nogmaals en steken de rest van het vuurwerk af. En nadat jou medicatie allemaal is ingelopen, haasten papa en mama naar bed ;-)!

Nieuwjaarsdag beginnen papa en Max dapper met de nieuwjaarsduik. Opa doet spontaan ook mee! Wat een bikkels, ze halen zelfs de krant!

Helaas blijkt bij de controle in het AMC dat de longontsteking nog lang niet weg is, gelukkig al wel sterk verminderd. Maar niet voldoende om al te stoppen met de antibiotica. Deze dus nog een week vervolgen. Want ben je toch een topper, want ondanks het verdriet van een naald wissel voor je PAC, horen wij jou er verder nauwelijks over.

En zo houden wij de week rustig en knap je elke dag op. Op donderdag uiteindelijk de hele dag zonder zuurstof en daarna ook de nachten weer zonder. Daardoor kan je samen met oma en mama met de trein naar Haarlem voor nieuwe schoenen (want die heb je eindelijk weer eens nodig) en omdat wij er toch zijn heb je wel zin om nog even te shoppen. Eh??? Maar is dat wijs voor jou energieniveau? We wagen het erop en je geniet met volle teugen en slaagt ook nog voor een nieuw outfit: regenboog! Hoe kan het ook anders!

En daarmee is er ook een einde gekomen aan de kerstvakantie. Voor de jou en je broers heel anders verlopen dan gehoopt. De zoveelste vakantie die anders verloopt en de spanning loopt op voor een volgende vakantie, zal je dan niet ziek worden? Helaas heeft niemand dat in de hand!
Met je broers gaat mama nog een dagje naar het Spoorwegmuseum, gaan ze met een vriendje nog naar de bioscoop en gaan ze disco zwemmen. Ook zijn ze verslaafd aan een nieuwe boekenserie, die ze beide verslinden! Al met al dus toch nog een leuke en relaxte vakantie.

Morgen weer naar school, maar ook voor controle naar het AMC. Op naar een nieuwe week, in een nieuwe jaar. Laten we hopen dat dit slechte begin geen voorteken is van hoe de rest van 2023 zal gaan verlopen. Maar een teken dat het jaar alleen maar beter kan gaan! Op naar veel goede gezondheid, geluk, liefde, gezelligheid en mooie herinneringen maken, voor ons als gezin. Maar ook voor onze familie, vrienden en andere trouwe volgers!

3 gedachten over “Nieuw jaar

  1. Madelon en Lasse

    Klinkt als kerstvakantie, lekker shoppen Nina! Wie houdt daar niet van? Voor 2023 een heeeele grote gezondheidswens voor Nina 💪🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *