mei 2021

door | 30 mei 2021

De maand mei is alweer bijna voorbij! Begon herfstachtig, maar sluit toch nog zomerachtig af! Wat een heerlijkheid! Mooi weer waar Nina ook erg van geniet, want op zulke mooie dagen wil zij zoveel mogelijk naar buiten om wat te rommelen, te fietsen, te steppen etc.

Begin mei begon wat onstuimig met de korte opname aan het begin van onze vakantie. En na de vakantie nog de korte opname in het WKZ voor slaaponderzoek en verandering van kapinstelling. Gelukkig herstelde Nina snel van een opname en dat is ook een trend die we steeds meer zien. Snotneuzen komen, soms gepaard met een avondje koorts en niet tof zijn, maar gaan ook weer! Ook merk je dat Nina steeds meer energie krijgt, en dingen langer volhoudt. Anderzijds hakt een dagje ziekenhuis er enorm in en heeft Nina vaak de dag erna echt een mindere dag.

En verder geniet Nina vooral van naar school gaan! Ook gaat zij weer naar dansles, of ballet zoals Nina het zelf noemt. Vorig jaar lukte dat niet echt meer en voelde Nina duidelijk dat zij anders was dan de andere kindjes. Maar inmiddels heeft zij een rollator en doet zij met heel veel plezier mee! Zoals zij afgelopen zaterdag na het dansen zei: ‘Oh mama ik kan niet wachten tot de eerste vrije dag van de nieuwe week!’
Na die dansles zaterdag ook nog de hele middag en avond meegedaan met het kinderfeestje van Max! Eindelijk was zijn kinderfeestje er en zoals beloofd een legerfeestje, net als Dex toen die 8 jaar werd. Groot feest, allemaal stoere mannen in hun legerpakjes. De vriend van mama haar nichtje leidde de boel als echte legercommandant (net als dat hij in real life doet) en wat genoten de kids zeg! Opdrukken, leren sluipen door de struiken (en brandnetels), samen werken, touw trekken, de bivak zoeken, handgranaten of te wel waterballonnen op papa gooien met z’n allen en uiteraard camoufleren en nog veel meer. Moe en voldaan ging Max slapen, evenals Nina en Dex. Een feestje om niet snel te vergeten.

Ondertussen is er ook hard gewerkt aan de garage en zelfs de veranda al. Want papa en wat maten hebben de oude garage vorige week vakkundig gesloopt. Als kleine jongens juichen als de grote muur om gaat! Maar de laatste loodjes en dan is het klaar. De veranda buiten nog en dan vooral nog wat kleine losse dingen: elektra, voegen, een ontbrekend raam, de deur van huis naar garage, schilderwerk, binnen stucen en afwerken etc. Maar wat wordt het mooi! De bouwvakkers krijgen, terecht, heel veel complimenten van mensen die voorbij wandelen of fietsen. Alles in stijl van het huis en straks als alles af is, dan valt het niet eens meer op dat de garage eerder niet naast het huis hoorde. Papa en mama zien zichzelf al helemaal zitten in de veranda straks. Overdag in de schaduw ervan, in de avond in het zonnetje en anders met de heaters en/of de tuinhaard. Kom maar op juni, met heel veel zonnig weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *