Juni 2021

door | 27 juni 2021

Ging Nina zo in ene weer met de ambulance naar het ziekenhuis, maar wat een wonder dat zij tegenwoordig zo ontzettend snel weer opknapt. Eigenlijk was zij maandag gewoon weer kip lekker! De IC vond het dan ook goed dat Nina over zou gaan naar de kinderafdeling, meer ruimte voor haar en een speelkamer. Want helaas waren Nina haar eigen artsen niet aanwezig, dus we mochten nog niet naar huis, eerst alle uitslagen van kweken afwachten. Dat is altijd best frustrerend, want je zit met een kind wat totaal niet ziek meer is in het ziekenhuis, waarbij je weet dat Nina in slechtere conditie vaak genoeg met orale antibiotica naar huis is gestuurd, in afwachting van de kweken en met de wetenschap dat als er toch wat uit zou komen, dat je dan terug moet komen. Nog nooit gebeurd gelukkig!
En wat een pech dat op de kinderafdeling vervolgens de deur letterlijk dicht gedaan wordt! Nina heeft mogelijk een viraal virus, wat gevaarlijk kan zijn voor de andere kindjes en daarom in isolatie. Helemaal geen meer ruimte of speelkamer! Begrijpelijk, maar wat een teleurstelling.

Er komt eindelijk een eerste uitslag: Nina heeft een viraal virus en wel ‘corona’, maar niet covid-19! Maar ‘gewone corona’, tja er zijn zoveel verschillende soorten en dit is niet diegene die al een jaar de wereld in zijn greep houdt, dit is een gewone verkoudheid. Dan nog de bloedkweken afwachten, waar gelukkig ook niets uitkomt. En dan is er eindelijk Nina haar eigen arts die haar snel overzet op orale antibiotica ipv via het infuus en met een noodgang naar huis. Het is inmiddels woensdag, dus thuis het badpak aan en door naar Heliomare voor het afzwemmen! En dat doet Nina gewoon even! Op haar rug, op haar buik, door een hoepel, het kikkerdiploma neemt zij trots in ontvangst!

Gelukkig ook ruimschoots op tijd voor het kinderfeestje van Nina dat weekend, want daar keek Nina, maar ook haar vriendinnen erg naar uit. Het wordt een gezellig feestje: cadeautjes zoeken, speurtocht naar een schat, de schat is een kist vol met knutselspullen voor het maken van kroontjes etc. Nina is geniet met volle teugen!

Op school krijgen de jongens en Nina prachtige rapporten mee naar huis. Allemaal door naar een volgende groep. Dex weer uit de combinatie, maar gelukkig wel met zijn vrienden in de klas. Ook volgend jaar weer door met de externe plusklas, wat voor hem helpt in het leren zichzelf uit te dagen bij moeilijke vraagstukken en waar hij echt plezier in heeft. Max dit keer naar de combinatie, maar helaas wel zonder zijn vrienden. Dat is nog wel lastig en zorgt geregeld voor veel boosheid en teleurstelling bij hem. Vooral omdat zij op school van te voren een briefje moesten invullen met wie zij zouden willen samenwerken, Max heeft dit nooit gezien als lijstje met wie wil je in de klas, want dan had hij (aldus hemzelf) wel wat anders ingevuld. En je merkt dat bij Max de rek er wel een beetje uit is, thuis continue zich moeten aanpassen en veerkrachtig zijn en dan ook nog op school.
Nina gaat lekker naar groep 3 en daar kijkt zij ontzettend naar uit!

En dan is er nog Nijmegen: papa en mama hebben, in goed overleg met Nina haar vaste artsen, voor gekozen om voor de operatie te gaan. Deze zal, zoals het er nu uit ziet, op korte termijn plaatsvinden. Volgens KNO is het na de ingreep 1 nachtje slapen en dan naar huis. Maar mocht er op luchtweg gebied complicaties zijn, dan zal Nina de volgende dag direct overgeplaatst worden van Nijmegen naar Amsterdam, bij haar vaste artsen. Hopelijk is dat niet nodig!
Spannend, maar we gaan er voor met elkaar!

Van de week is Nina ook nog voor MRI geweest in het PMC in Nijmegen. Helaas ging het aanprikken niet helemaal zoals wij afgesproken hebben met de hulpverleners aldaar. Het aanprikken is een hele vervelende en pijnlijke handeling, hierbij wordt haar porth a cat aangeprikt, die net onder haar borst zit. Hierdoor kunnen ze dan bloed afnemen of een infuus laten lopen. Nina weet dat dit moet gebeuren, maar daarom hebben wij afgesproken dat Nina de regie heeft bij de handeling en dus bepaald wanneer de ontsmettende doekjes (zijn koud) over haar pac gaan en wanneer het aanprikken zelf. Nina was nog met de pedagogisch medewerker aan het zoeken naar het juiste filmpje als afleiding en mama was nog maar net klaar met het hemdje omhoog doen en Nina gilt het ineens uit. Mama werd woest, de naald zat er al in! De zuster had Nina aangeprikt zonder dit van te voren te bespreken, zonder te vragen of Nina er klaar voor was etc. Nina was compleet overstuur en terecht, mama was furieus! Eerst gezorgd dat er werd gedaan wat er moest gebeuren, daarna snel Nina naar de veilige papa gebracht. Mama ging daarna met de zuster praten. Mama heeft heel duidelijk laten weten dat deze zuster een hele grote fout heeft gemaakt. Eerst wilde de zuster hier niet aan, maar uiteindelijk gaf zij dit wel toe en maakte zij haar excuses. Ook ging de zuster nog naar Nina om haar excuses aan te bieden. Mama voelde zich in eerste instantie een beetje schuldig omdat zij wel heel erg boos werd, maar op deze manier heeft Nina wel gemerkt dat mama dit niet zomaar liet gebeuren. Want Nina haar regie werd abrupt afgepakt! Na 45 minuten de afspraak met de oncoloog, die vroeg wat er met Nina aan de hand was. Normaal altijd zo vrolijk en huppelend met de arts mee, nu nog in tranen en weg gekropen bij mama op schoot. De oncoloog snapte niet hoe deze fout kon gebeuren, want zij kon zo in het dossier de gemaakte afspraken hierover terug halen.
Daarna nog de MRI, papa mocht ditmaal mee! Veels te snel weer voorbij, maar alles was goed gegaan en de volgende dag kwam de uitslag al: tumor stabiel! Goed teken!

Gelukkig zaterdag nog een leuk uitje gehad met één van de zusters naar Artis. Nina heeft genoten, van Artis, maar ook van de puppies en kittens bij de zuster thuis! En nee er komt geen puppy in huis ;-)! En terwijl nina genoot van de dieren, hadden de jongens ervoor gekozen om met ons te gaan zwemmen.

En zo is de maand juni alweer bijna voorbij! De zomervakantie in aantocht. Het zwembad staat, nummer 2 inmiddels, want nummer 1 bleek lek te zijn. Het is genieten in de veranda. Hopelijk heel veel mooie en zomers momenten in goede gezondheid met elkaar! Helaas met minder voetbal wedstrijden kijken dan gehoopt, maar wel genoten met de kids om de paar wedstrijden in oranje met elkaar! Maar gelukkig kunnen we wel naar iets anders kijken en dat is ons nieuwe neefje Robin! Nina vindt het maar stom dat het een jongen is geworden, en verteld dat het liefste aan iedereen. Maar de jongens vinden het wel erg leuk en zochten met grootste precisie ieder een pakje voor hun neefje uit!

Een gedachte over “Juni 2021

 1. Martijn Veen

  Wow Nina,
  Je zwemdiploma! Wat ontzettend knap van je.
  Hopelijk gaat de komende operatie helemaal volgens plan en ben je snel weer thuis.

  Dikke kus van ons!

  Martijn & Monique Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *