Juli 2021

door | 1 augustus 2021

Een mooie zomermaand is weer voorbij! Al was het qua weer wel lekker Hollands wisselvallig!

De vorige keer schreef mama over jullie verjaardagsfeest. Een feest was gevierd moest worden, maar met een rouw randje erom heen. Nina en Dex genoten nog lang na van de mooie cadeautjes, maar Nina blijft verdrietig erover dat zij terug moest naar het ziekenhuis. Helaas duurt het maandag nog de hele dag alvorens Nina en papa naar huis kunnen. De benodigdheden voor de antibiotica thuis via infuus worden door PostNL niet afgegeven bij het AMC. Na heel wat telefoontjes op en neer stuurt de verzender er een spoedkoerier uit om rechtstreeks de benodigdheden thuis te brengen. Inmiddels hebben wij begrepen dat die andere zending nog steeds zoek is.

De laatste 3 dagen wil Nina heel graag naar school, maar in overleg met juf, beperken wij het tot elke dag een momentje. Een muziekworkshop, het vieren van Nina haar verjaardag op school en nog het vieren van een verjaardag van een klasgenootje. Nina geniet hiervan en is blij dat mee te mogen maken.
Donderdag in de middag nog even een laatste check in het ziekenhuis. Gelukkig zijn alle bloedwaarden heel goed en nog tot zaterdag de antibiotica doorgaan.

En zo vertrekken wij op vrijdag richting Brabant. Via GijsjeEigenwijsje mogen wij in een huisje verblijven voor een week. Een huisje, op een mooi en rustig park. Het huisje voorzien van heel veel spelletjes en boeken voor de kinderen. De antibiotica is gestopt en een lieve verpleegkundige uit de omgeving komt bij het huisje om de naald van het infuus te verwijderen. Geen leuk klusje, maar wel fijn dat het gedaan is, dit geeft veel vrijheid. De eerste paar dagen kan er nog gezwommen worden door de heren in het zwembad, maar voor Nina is het te koud. Helaas na het weekend regen en nog eens regen. Evengoed vermaken wij ons. Even verderop 2 boerderijen met leuke automaten, eentje met aardbeien, eieren, meel en melk, maar ook eentje met een bakje ijs. De andere met softijs die je zelf kan ’tappen’. Groot feest bij de heren dus!

En ook vieren wij Nina haar verjaardag in het huisje. Slingers, kaarsje en een uitstapje naar een leuk museum (natuurmuseum Brabant in Tilburg, sprak ons in eerste instantie niet zo aan, maar was voor kids echt heel erg leuk), met zelfs nog een pannenkoek in een restaurant. Keuze van Nina zelf! De meneer van het restaurant had voor haar een sterretje in een dot slagroom gestoken voor haar verjaardag en zij mocht ook nog een cadeautje uitkiezen. En dan is onze grote meid ineens echt 6 jaar! Wie had dat ooit durven dromen?

Eigenlijk was de planning dat Nina 16 juli geopereerd zou worden, maar omdat dit te kort na het RS virus was, was het onverantwoord om dan Nina onder narcose te laten gaan. Wat een pech. Gelukkig verzekert de chirurg ons dat een maandje uitstel echt niet uitmaakt bij een kind op het resultaat en daar moeten wij dan ook maar op vertrouwen. Dus in plaats van vanuit het vakantiehuisje naar Nijmegen, terug naar huis. We vertrekken met grauw en grijs weer, halverwege ziet mama de eerste blauwe strook lucht en thuis is het prachtige weer en lekker warm! Heerlijk om weer thuis te zijn. Carrot heeft ons ontzettend gemist en dat laat hij blijken. De jongens zoeken direct hun vriendjes op die nog niet op vakantie zijn.

Papa moet na het weekend weer aan het werk. Mama heeft maandag een regeldag, veel telefoontjes worden er gepleegd. Ook is er overleg in het AMC over Nina haar buikklachten. Tijdens een virus heeft zij heel buikpijn, een dikke strak staande buik, veel lucht en ook loopt haar voeding niet door en heeft dan veel pijnmedicatie nodig. Hierdoor vaak extra zuurstof nodig omdat zij niet vrij kan ademen. Gelukkig neemt iedereen dit serieus en er wordt een plan gemaakt. Nina krijgt zo nodige medicatie voorgeschreven om te zorgen dat haar maag zich ledigt en dat helpt. Na een paar dagen proberen papa en mama dit voorzichtig af te bouwen, maar al snel merken wij dat de voeding na 3 uur nog in Nina haar buikje zit en dat zij ook weer buikpijn begint aan te geven. Snel terug op dit medicijn. Na de operatie maar eens met de maag darm lever arts overleggen wat we hier nu weer mee moeten,…. zucht!

En zo komen wij de dagen door met wandelen, want er liggen nog steeds (avond) vierdaagse medailles te wachten op de kids. Spelen de kinderen met vriendjes. Knuffelen we met neefje Robin. Werkt papa heel hard in zijn vrije tijd in de tuin, stratenmaker gaat hem goed af! Mama doet van alles en nog wat, maar krijgt ook een seintje van haar kuit dat het wel eens genoeg is geweest met altijd maar druk doen! Rust is wat haar kuit nodig heeft. En staan wij ook nog even stil bij de echte verjaardag van Dex! Papa en mama zijn trots op onze eerste tiener in huis! Zelf blaast hij vol enthousiasme de kaarsjes uit, op zijn favoriete zelfgebakken boterkoek en gaat dan naar zijn vrienden om te spelen, waarna hij weer thuiskomt als de pannenkoeken klaar zijn! Haha, kleine jongens, worden groot!

En zo is juli dus redelijk oké verlopen! Opgelucht dat Nina voor haar doen snel van het RS virus herstelt was, want momenteel liggen alle kinder IC’s in Nederland vol met kindjes met het RS virus. Gelukkig nu zomervakantie en je merkt dat Nina dan minder virussen oppikt. Na de operatie zal Nina verder onderzocht worden of zij de afweerstoffen tegen van alles en nog wat, wel doen wat ze moeten doen. Want mogelijk dat dit niet zo is en dan kan dit één van de redenen zijn dat Nina werkelijk alles oppikt aan virussen wat maar rondvliegt. Maar ondanks dat het nu goed gaat, blijven papa en mama op hun hoede en blijven wij afstand houden van iedereen om ons heen!

Fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *