Hoera 5 jaar!

door | 19 juli 2020

Wat een lekkere vakantieweek voor de kids. De jongens slapen al een week elke nacht samen in de tent. Gelukkig nog een 2de aanwezig, want nummer 1 bleek toch niet helemaal waterdicht te zijn van de week. Maar dat mocht de pret niet drukken en ondanks een natte slaapzak, bleven de heren keurig in hun tent!

Ook wandelt mama met de kids wat af, want de Vierdaagse Home Edition moet wel voltooid worden! Nina alle keren in de rolstoel, wat de route wat minder uitdagend maakt, maar de mannen kletsen over van alles en nog wat wat met games te maken hebben en Nina vraagt vooral vaak wanneer zij nou eindelijk eens haar medaille krijgt. Zaterdagochtend was het zover! Nina liep de laatste meters op de Geversweg zelf en kreeg van papa dan toch eindelijk haar lang verwachtte medaille! Wat was Nina trots!

Dinsdag gingen Nina en mama op tijd richting Alkmaar, want daar hadden zij een afspraak bij de juwelier voor het zetten van gaatjes in Nina haar oren. Nina keek hier al heel erg lang naar uit. De artsen hadden al toestemming geven en het plan was na de MRI van het voorjaar dan eindelijk de gaatjes te laten schieten, maar Covid-19 gooiden roet in het eten. Gelukkig kon het dan nu eindelijk. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 worden de oren niet meer tegelijkertijd geprikt worden, Nina gaf bij haar eerste oor aan dat het wel echt zeer deed (en terecht), maar haar tweede oor moest die mevrouw ook maar meteen doen. En zo stonden wij 10 minuten later weer buiten, met in beide oren een prachtige, glimmende oorbel! Mama was super trots! Thuis hield Nina papa voor de mal, door met haar capuchon op naar zijn werkkamer te gaan en te vertellen dat het niet door was gegaan, dat de mevrouw van de juwelier haar echt te klein vond voor oorbellen. Papa trapte er in, Dex twijfelde heel erg of het verhaal klopte of niet en ook Max was er in getrapt! Want tuurlijk was Nina niet te klein! Ze heeft juiste de dames van de juwelier Siebel versteld doen staan van haar dapperheid!

En met deze prachtige oorbellen in haar oren werd zij woensdag wakker en was echt jarig! Onze lieve schat, prinses, dapperste en stoerste meid die er is, is 5 jaar geworden! Van de zusters kreeg zij nog een mooi cadeautje en ook van haar vriendinnetje die in de middag een uurtje kwam spelen, kreeg zij een kleinigheidje. Nina was er maar wat blij mee!
Helaas werd zij elk uur dat de dag vorderde vermoeider en beroerder en ’s avonds met wat verhoging heel vroeg naar bed. Al snel bleek dat Nina wat extra zuurstof nodig, dus dit over de kap beademing gegeven. De volgende dag ging het gelukkig weer wat beter, maar het gaat sinds woensdag elke dag op of af. Daarom nu preventief antibiotica erbij, om te voorkomen dat in het vele slijm een bacterie gaat broeien en extra vernevelen op de dag.

Eén van de zusters die voor Nina zorgt, heeft deze week ook heel erg goed voor ons gezorgd. Zij kwam ditmaal overdag voor Nina zorgen en bracht een complete Surinaams/ Indische maaltijd mee! Het rook heerlijk, het zag er werkelijk fantastisch uit en het smaakte nog veel lekkerder! Wat was dat een verrassing zeg! Zelfs Dex en Max hebben gesmuld!

Donderdag werd opa 70 jaar! De jongens en Nina hadden veel geknutseld, vooral Nina hield van geen ophouden. Opa (en oma) werd(en) als verrassing in de middag opgehaald door Jessica en Daan en bij ons thuis hebben wij genoten van een heerlijk 3-gangen diner van het Eethuisje uit Castricum. Het was hilarisch hoe wij zaten met de 1,5 meter afstandsregel, maar toch lukte het om met z’n allen op de foto te komen. En zo werd het toch nog een heel leuk feestje voor opa!

Ook deze week nog even langs het AMC geweest voor controle. De bloedwaarden waren allemaal keurig, en de waarde van de alvleesklierontsteking neemt gelukkig verder af! Volgende week wat meer afspraken, want dan ook weer eens gezien worden door de oogarts en de neuroloog. En omdat het deze keer wat minder lang duurde, was er nog tijd om in de middag met z’n allen naar de schoenenwinkel te gaan. Want ineens had meneer nummer 1 een teen door zijn schoen, meneer nummer 2 had geen binnenwerk meer en dus allemaal blaren en mevrouw die loopt al 1,5 jaar op dezelfde schoenen waar de rek wel een beetje uit is. Alle 3 dus nieuwe schoenen, zal je zien dat mevrouw Nina eindelijk gaat groeien ;-)! En wat waren zij er blij mee alle 3 zeg! Trots gingen ze op de foto en vooral Nina showt aan iedereen die het zien wilt (of niet wilt zien) haar nieuwe patas.

En zo is vakantieweek 2 alweer voorbij! En omdat de jongens elke nacht in de tent slapen, wil Nina maar wat graag ook in de tent. Op het moment van schrijven ligt zij in de tent, met kapbeademing en al heerlijk in dromenland te zijn. Papa gaat vannacht bij haar slapen, benieuwd hoe zij morgenochtend wakker wordt…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *