Energie

door | 18 april 2021

Nina is heerlijk thuis en dat hebben wij geweten! Nina wil het liefste elke dag steppen, fietsen, spelen, kleuren, knutselen, verstoppertje spelen en de hele dag naar school! Er werd weer gezwommen, afgesproken met vriendinnen en veel lol gemaakt. Er is zelfs eindelijk het ‘kinderfeestje’ van haar BFF! Eigenlijk was die al toen Nina in het ziekenhuis lag, maar vandaag deden de dames het samen gewoon nog eens dunnetjes over! Vol verhalen kwam Nina thuis!

Maar er waren ook nog wel wat hobbels te nemen. Want naar school gaan is hartstikke leuk, maar als de hele klas al joelend “Nina Nina” roept bij het betreden van het schoolplein, is dat nog wel een dingetje voor Nina. Nina kan het gelukkig heel goed benoemen, maar gaat de rest van de week wel met buikpijn naar school van de spanning vanwege het enthousiasme van haar klasgenootjes. Papa en mama leggen uit dat het ook heel lief is van de klasgenootjes dat zij zo enthousiast zijn dat Nina weer op school is, Nina wil dat wel geloven, maar ze wil het niet, zij wil niet in de belangstelling staan. Ook bij het zwemmen is er spanning. Nina wilt heel graag heen, maar uiteindelijk is het zo eng om ineens weer het zwembad in te moeten. Maar bij het ophalen ziet mama Nina aan de nek van de meester hangen, die nog ternauwernood boven blijft! Dikke pret heeft zij!

Nina dus bruisend van de energie! Papa en mama steeds minder. De eerste 2 nachten moesten papa en mama zelf doen, want helaas was er geen verpleegkundige beschikbaar. Maar helaas werden ook 2 verpleegkundigen deze week ziek. Tja en toen bleven er nog maar 3 over, waarvan 2 nieuwe en dat inwerken is niet erg maar kost wel veel energie. Het rooster is nu tot einde van de maand dicht getimmerd, maar dan mag er niet weer iemand ziek worden, quarantaine of wat dan ook! Hopelijk kunnen papa en mama dan weer een beetje bijslapen en heel voorzichtig de batterij wat opladen.

De week stond verder in het teken van veel telefoontjes met artsen en instanties. De aanvraag voor de fiets ligt bij de gemeente, maar die lopen nogal achter door de corona????? Artsen uit het ziekenhuis willen weten hoe het nu thuis gaat. Gelukkig is iedereen van mening dat Nina voorlopig even niet op controle hoeft te komen, want eerst maar eens een tijdje gewoon thuis, gewoon naar school etc. Zelfs therapie schuiven we wat op. En dat voelt goed!
Je merkt dat Nina evengoed volop in de verwerking zit. Hele rollen spelen worden er gespeeld met haar knuffels, over afstand en nabijheid. Maar ook vanochtend onder de douche. Nina speelt dat zij een wensenfles krijgt van Shimmer en Shine, mama en Nina mogen ieder 3 wensen doen. Nina haar wensen: 1. Dat ik nooit meer naar het ziekenhuis hoef! 2. Dat ik weer mag eten! 3. Dat het concert van Snollebollekes wat sneller komt en niet weer uitgesteld wordt!

Max was dinsdag een dagje thuis, tja snotterig en dus corona test. Gelukkig negatief! Wel nog even met mama het bos in en in de middag nog een keertje met dex en Nina. Dex had zaterdag weer eens een wedstrijd van atletiek, wel met alleen de club. En zondag nog even op afspraak naar de schoenwinkel, de heren hadden weer nieuwe schoenen nodig!

Uiteraard werd er ook hard gebouwd! Het hoogste punt werd behaald! Wat een ruimte zeg! De heren werken hard en mopperen op de vertraging van het aanleveren van spullen. Gelukkig genoeg te doen nog en nog geen vertraging. Nina klimt ook zo de ladder op! En de jongens willen er graag al in spelen. Dit weekend maar even een rood/wit lint gespannen om te voorkomen dat de jongens en hun vriendjes steeds de garage ingaan of ‘stiekem’ de ladder even opklimmen. Papa haalt dit weekend alvast de zonnepanelen van de ‘oude’ garage, verhuisdozen staan klaar voor verhuizing zooi van oud naar nieuw. Maar eerst maar weer een goede nacht en op naar weer een nieuwe dag, nieuwe week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *