Eerste week school en trouwfeest!

door | 1 september 2019

Afgelopen maandag begonnen de scholen weer, Dex naar groep 5, Max naar groep 3 en Nina begon in groep 1! Alle 3 hadden ze er erg veel zin in en Nina ging in haar mooiste jurk naar school, rugzak gevuld met beker water en fruit.

Nina startte de eerste week rustig. Maandag, woensdag en vrijdag halve dagen naar school. De eerste dag als ik haar op kom halen, zie ik haar in de rij staan samen met een meisje, druk babbelend en een brede lach op haar gezicht. De juf verteld dat het erg goed ging. In de klas is het nog wat wennen, want zoveel kindjes op een vierkante meter, maakt dat Nina wat terughoudend is om van haar stoeltje te komen. Maar buiten heeft zij heerlijk rond gehuppeld en gespeeld. Fruit en water waren op, dus trotse papa en mama! Thuis verteld zij trots dat zij al een vriendinnetje heeft (die haar volgens de juf ook met alles wat niet lukt, wilt helpen) en dat ze ook met een zwart/wit kindje heeft gespeeld. Bij navraag bleek het te gaan om een meisje met een zwart/wit jurkje aan ;-)!

Woensdag middag balletles. Eerste les na de vakantie weer en dus kijkles voor de papa’s en/of mama’s. Nina doet ontzettend haar best, maar veel lukt haar niet of durft zij niet. Er hoeven maar een paar meisjes net te druk te bewegen en je ziet Nina wankelen op haar benen. Gelukkig een hele lieve juf die haar zo vaak als mogelijk een handje geeft. Maar wat doet het mij verdriet om te zien dat alle andere 4-jarige kindjes vrolijk, onbezorgd, zonder problemen de zaal rond dansen en ons meisje moeite moet doen om staande te blijven. Dit maakt ook dat zij zegt dat zij het niet leuk vindt, maar als zij ’s avonds samen het nieuwe dansje oefenen, dan wordt Nina weer helemaal blij en wil zij dat graag volgende week samen met juf weer doen.

Therapie deze week nog even niet gedaan, want eerst maar even wennen op school. Ook niet naar Utrecht, dus het was een ‘rustig’ weekje wat dat betreft!

En dan was het zaterdag eindelijk zover: ons trouwfeest! De jongens hebben de laatste jaren vaker gevraagd waarom zij niet op onze bruiloft waren en ook Nina wilde heel graag een trouwfeest om met papa en mama te trouwen. En zo vonden wij 10 jaar getrouwd, 20 jaar samen een goede reden voor een feestje en het afgelopen jaar beseffen wij maar al te goed dat je het leven moet vieren! Het werd een intiem feestje in de tuin, met familie en paar goede vrienden. Mooi versierde 12 meter lange feesttent in de tuin, prachtig versierde tafels, apart gedeelte voor de 25 genodigde kinderen, sport/spel animatie voor de kids geregeld, buurmeisje en jongen geregeld voor het uitserveren van drank en een top catering bij van Es catering geregeld. Het weer werkte mee, het was prachtig weer! De kids en ook Gijs wilde dat mama in haar trouwjurk ging en gelukkig paste deze nog. Met Nina een paar weken terug al een prachtige trouwjurk gekocht. Heren netjes aangekleed en haren in de gel.

Om half 12 kwamen de gasten, de laatste gingen om 19.00 uur naar huis. Wat hebben wij genoten. Het was over de top! De grote gasten kletsten, aten, dronken (nog nooit zoveel lege flessen wijn naar de glasbak gebracht) en genoten! De kleine gasten deden mee met de georganiseerde spelletjes, kleurden, knutselde, snoepte, dronken 10 liter limonade weg met z’n allen en hebben wij nauwelijks gezien of gehoord. Prachtige foto’s zijn er gemaakt als blijvende herinnering, Nina was alleen een beetje teleurgesteld de volgende ochtend dat het trouwboek nog niet af was ;-)! Maar deze gaat er zeker komen.

En zo is de eerste schoolweek van dit seizoen weer voorbij gevlogen en op naar week 2!

2 gedachten over “Eerste week school en trouwfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *