Dag 9

door | 18 januari 2020

Helaas ging de afgelopen nacht nog niet best. Nina slaapt in de avond een paar uurtjes, maar is daarna wakker tot de volgende ochtend. Nina durft duidelijk niet te slapen, zo bang dat dan de enge dingen weer tevoorschijn komen. Zelfs de nodige rustgevende middelen, waarmee papa en mama allang voor jafa zouden liggen, doen niets bij Nina.

De dag gaat op en af. Nina zit echt helemaal vol met slijm en wordt regelmatig uitgezogen. Dit begint inmiddels echt een gevecht te worden met Nina. Ze wil dit zo niet! En terecht, maar het is zo nodig helaas en ook nog meerdere keren op een dag. Ook heeft Nina nog steeds koorts.

Papa is bij Nina en leest wat met Nina, samen spelen en soms zelfs een glimlach. Mama start de dag met ouder/kind atletiek samen met Dex. Lekker rondje hardlopen is meestal geen probleem voor mama, maar na 2 weken in het ziekenhuis zitten met veels te weinig lichaamsbeweging, was dit soms afzien. Maar gelukkig heeft mama het overleefd! Dex heeft genoten van samen sporten en Max heeft heerlijk even gespeeld bij een vriendje.

Vanmiddag komen mama, samen met Dex en Max even langs. Max mistte zijn zusje heel erg en wilde graag heen, Dex wilde absoluut niet heen. Snappen papa en mama ook wel, want je moet stil zijn en er is geen speelgoed om mee te spelen, maar lang leve de zelf meegenomen tablets en toch even hun zusje gezien en high five gegeven!

Mama daarna eerst maar eens een goed gesprek met de arts en de verpleegkundige. Want de afspraken die vrijdag gemaakt zijn, worden zaterdag al niet nageleefd. Wat is dat vervelend zeg, dat papa en mama met grote regelmaat hier moeten strijden voor de juiste zorg voor Nina. Gelukkig werd mama in haar gelijken gesteld, maar gewoon zonde van de energie dat dit nodig is.

Aan het einde van de middag dreigt Nina in slaap te vallen, geprobeerd dit uit te stellen tot begin van de avond, maar dat lukte mama niet. Een uurtje later gaat Nina met bed en al even ‘ondersteboven’ en daarna met 2 verpleegkundige uitzuigen. En hoe wakker zij daardoor ook is geworden, Nina valt na een verhaaltje van mama in een diepe slaap! Wat een verademing! Nu fingers crossed dat Nina de hele nacht blijft slapen en er veel goede nachten volgen, want dan kan Nina eindelijk echt gaan aansterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *