Dag 10

door | 19 januari 2020

Yes! Nina heeft geslapen!
Gisteren einde van de middag viel Nina al in slaap tijdens het spelen, mama probeerde het nog uit te stellen tot de avond maar dat lukte niet. Om 18.00 uur heeft mama Nina, samen met de verpleegkundige wakker gemaakt voor het uitzuigen en klaar maken voor de nacht. Daarna nog een uitgebreid verhaaltje van mama en…. Nina ging heel rustig slapen!

Slapen gedurende avond, ging over in slapen gedurende de nacht. Mama ging ook lekker slapen. Zij wel veelvuldig wakker als de verpleegkundige in de kamer bezig was (welkom op de IC), de monitor die eventjes alarm geeft of wat dan ook. Maar Nina sliep gewoon door. Wel hebben mama en de verpleegkundige besloten om 04.00 uur Nina wederom uit te zuigen. Nina vindt dit helemaal niet leuk, maar daarna gaat deze kanjer gewoon weer verder slapen.

Ook de zondag overdag gaat goed. Wakker worden en dan een kleinigheidje bij het ontbijt van mama: een armbandje van Ajax! Niets aan één van de broers geven, maar gewoon zelf om willen en dit ook vol trots laten zien aan de verpleegkundige en artsen.

We spelen samen, de knuffels worden omgetoverd tot een bruidspaar, lezen boeken, lachen om grapjes en zijn de hele dag vrolijk. En dat ondanks tussendoor het uitzuigen, op z’n kop hangen, zitten bij mama op de stoel (doet zeer aan de wond op Nina haar hoofd) of andere manier van zuurstof geven. Nina geeft duidelijk aan dat zij dit niet leuk vindt, maar helaas wel nodig om verder op te knappen en te mobiliseren.

De verpleegkundige leest ook een verhaal voor, terwijl papa en mama even samen wat drinken en praktische zaken bespreken. Daarna gaat mama de grote broers halen, die een heerlijke middag bij hun neefje en nicht gehad hebben. Papa zal verder moeten gaan met de bruiloft van de knuffels ;-)! En nu…. slaapt Nina alweer zo goed!

Nina krijgt nog de nodige medicatie tegen haar delier. Helaas is er niets gekomen uit alle (bloed/liquor) onderzoeken en is er geen aanwijsbare reden voor de koorts en verslechtering van de week. Enkel het sputum heeft een bacterie laten zien. Artsen gaan er dan ook vanuit dat het toch echt de luchtwegen zijn. Nina blijft antibiotica krijgen voor zowel eventuele bacterie rondom haar lijn (porth a cat) als eentje met een breed spectrum, van long tot hersenvlies, tot urineweg etc. Verder nog steeds geduld hebben, al zien wij eindelijk echt wat vooruitgang. Hopelijk kan er van de week ook weer wat bezoek komen van de opa’s en oma’s!

3 gedachten over “Dag 10

 1. Jolanda

  Fijn dat ze vandaag lekker kon spelen. Hopen dat het de goede kant op gaat. Het kaarsje brand hier iedere dag.
  We wensen jullie veel sterkte en kracht toe.
  Liefs
  Erik, Jolanda & Kids😘

 2. Suus

  Wat fijn dat jullie evengoed een gezellige dag hebben gehad en wat een feest zal dat zijn geweest die bruiloft 😘

 3. Martijn & Monique Veen

  Kijk dat zijn positieve berichten, daar worden we vrolijk van😀
  Goed zo Nina ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *