Dag 8

door | 17 januari 2020

Vannacht wederom niet zo best geslapen. Om 2 uur sliep Nina eindelijk na 2 middelen om haar hiermee te helpen. Dit hielp 2 uurtjes. Uiteindelijk om 5 uur weer wat gegeven en weer 1 uurtje geslapen. Nina vanaf gisteren aan zo onrustig omdat zij overal draken en reuzen zag, ook zonk steeds de boot waarop zij zat. In de nacht was wel de lichamelijke onrust over en vroeg in de ochtend ook de waanbeelden. Maar uiteindelijk te angstig om te gaan slapen.

Vanochtend was zij nog duf van de middelen, maar wel wakker. Beetje voorlezen, en ook weer op z’n kop voor het slijm. Nina mag nu met de neus kap beademd worden en af en toe even de optiflow via snorretje, hierdoor kan zijn nu in elk geval praten en dat is wel heel erg fijn!
Ook fijn dat hierdoor haar neusje even rust kan krijgen, want deze is behoorlijk stuk aan het gaan door de druk van de kap hierop. En wat nu opvalt, nu de kap niet meer over Nina haar mond gaat, is dat haar mond minder lijkt te hangen naar links. Ook kwijlt Nina niet, dus dat zo hopelijk betekenen dat Nina goed kan slikken. Wellicht toch nog een klein lichtpuntje vandaag.

De definitieve uitslag van de lumbaalpunctie is er nog niet, verwachten ze op z’n vroegst morgen. Maar definitieve uitslag of niet, Nina wordt nu ook voor hersenvliesontsteking behandeld. De koorts is in elk geval gaan liggen, dus één van de antibiotica’s doet zijn werk.

De psychiaters maakten vanochtend een plan om haar vannacht wel te laten slapen en ondertussen word er gezocht naar juiste dosering van haldol. Helaas vanavond nog wel angstig bij het naar bed gaan, de draken en reuzen lijken niet aanwezig, maar wel de angst om te gaan zinken met zijn boot. Nina heeft nog wat extra haldol gekregen en een halve lorazepam, hopelijk voldoende voor een goede nachtrust.

En dan vanavond nog gebeld door de oncoloog van Nina. De eerste resultaten van het weefsel onderzoek zijn binnen en laat zien dat het tumorweefsel voldoende BRAF eiwit bevat om te starten met speciaal daarvoor ontwikkelde chemo. Schijnt nog wel wat ingewikkeld te zijn om dit financieel te regelen, er moet toestemming her en der verkregen te worden etc. Maar volgens de oncoloog maakt dat niet uit, Nina gaat dit gewoon krijgen. In overleg met het team, betrokken bij Nina, zal er gekeken worden wanneer het beste moment is om te starten hiermee! En dan hopen dat we meteen een lucky shot hebben en deze chemo een remmend effect heeft op de tumor.


Een gedachte over “Dag 8

  1. Martijn & Monique Veen

    Wat een heftige week hebben jullie met z’n allen achter de rug. En wat een vechtertje is Nina. Hopelijk krijgen ze de ontstekingen snel onder controle en knapt ze snel op. Zet hem op team Nina! En Nina zelf natuurlijk ook. Dikke kus van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *