Dag 7

door | 16 januari 2020

Het was weer een enerverende nacht, dag en avond!

Vannacht was papa bij Nina en net als de avond ervoor, had Nina veel moeite met inslapen. Uiteindelijk viel zij om 21 uur in slaap, maar wederom van korte duur. Vanaf middernacht was Nina wakker en Nina dus ook. De onrust nam toe en Nina ging ook weer allerlei dingen zien waar zij heel bang van werd, ook de koorts werd steeds hoger. Na de vorige operatie bijna 2 jaar geleden had zij dit ook.

In de ochtend trof mama een hele vermoeide papa aan en een hele onrustige Nina. Vlak daarvoor had zij weer wat gehad tegen de onrust en gelukkig hielp dit iets.
Er werd gepraat met de arts over waar deze onrust en ook deze koorts vandaan komen. Er werd gesproken met de psychiater om te kijken wat zij konden geven tegen de onrust, angst etc.

Nina heeft waarschijnlijk een delier als gevolg van een ontsteking ergens. Gisteren is er in het sputum (neus/keelkweek) een bacterie gevonden, waarvoor zij gisteren met nog een andere (naast de 2 die zij al had) antibiotica is gestart. Maar vandaag wilde zij ook nog een lumbaalpuntie uitvoeren om te kijken of er toch niet ook sprake is van een hersenvliesontsteking. Voor ons voelt dit als een herhaling van 2 jaar geleden. Destijds ook een goede operatie van de hersentumor gehad, en vervolgens een dubbele longontsteking en hersenvliesontsteking. En nu exact hetzelfde, alleen de tijdlijn komt niet helemaal overeen.

De lumbaalpuntie wordt onder sedatie gedaan en Nina merkte er niets van. Daarna blijft zij nog even een half uurtje heel rustig, waarna BAM ineens het middel is uitgewerkt. De onrust in alle hevigheid terug en Nina probeert zelfs uit bed te klimmen. Haar alleen laten is er dus niet bij. Er wordt haldol gestart tegen de onrust, maar het duurt wel eventjes voor het werkt. In de avond is er eindelijk een beetje effect hiervan.

Bij de avondverzorging valt op dat Nina bij het opnieuw opdoen van de neus/mondkap (die met een strakke band over het hoofd vast zit) heel erg onrustig wordt en ook haar hoofd naar achter kantelt en huilt van de pijn. De band zit onder andere op de wond op haar achterhoofd, de druk doet teveel pijn bij haar. In overleg met de arts gaan wij terug over op haar neuskap, de giraf die zij al gewend is van voor de operatie. Gelukkig geeft deze ook goede waarden. Bijkomend voordeel is dat Nina met deze kap haar mond vrij heeft en dus met ons kan communiceren. Het is prettig dat mama nu wat beter begrijpt als zij de deken goed moet leggen, maar ook wel verdrietig als je het hebt over ‘Naar welke voorstelling ga je mama’ en nog meer uitspraken die totaal niet bij de context passen. Arme schat, hopelijk ben je snel van de onrust af. De haldol kan daar wat aan doen, maar het belangrijkste is dat de ontsteking aangepakt wordt. Inmiddels is antibiotica nummer 4 gestart, uit de lumbaalpuntie zijn de eerste resultaten bekend. De witte bloedcellen zijn verhoogd. Het is nog niet zeker of dit komt van een hersenvliesontsteking, maar hiervoor gaat zij wel nu behandeld worden.

En zo is het alweer avond. Nina slaapt nog steeds niet. Zou je toch verwachten na 2 nachten van elk 3 uur slaap, dat Nina moe zou zijn! Hopelijk lukt het snel en hebben wij een betere nacht met elkaar…

2 gedachten over “Dag 7

 1. Jolanda

  Heel veel sterkte. In gedachten alle 5 bin jullie. Zelfs Nina haar prins leest meleke avond julloe verhaal. En heeft dan ook al enige traantjes weggeveegd.
  Liefs uit Ten Boer
  Erik, Jolanda, Rianne, Angelique & Prins Raymond.😘😘😘

 2. Bob en Heleen

  We blijven duimen voor die kleine stoere koningin! Ook wij buigen voor zoveel doorzettingsvermogen.
  Bob en Heleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *