Dag 32

door | 10 februari 2020

Had mama gisteren nog gedacht dat het een druk dagje zou worden, viel het achteraf best mee. Maar dat kwam mede doordat er een aantal therapeuten afgezegd hadden. Zo had de fysio door vele zieke collega’s geen tijd om bij Nina aan de slag te gaan en de logopediste was ook nog ziek. De cliniclowns zouden langs komen, maar kwamen niet meer bij Nina terug. Pedagogisch medewerker op vakantie.
Maar gelukkig wel gezellig met de juf van school aan de slag gegaan en ook met mama even een rondje gewandeld. Bedankje op de IC langs brengen bij Nina haar favoriete dokter daar en daarna valentijnskaarten gekocht! Uiteraard eentje met een prachtig groot roze, glinsterend hart voor Donny van de Beek! En ook nog voor beren dokter gespeeld!

Nina doet het ontzettend goed, vandaag met ondersteuning van ‘gewone’ zuurstof. Wel merken papa en mama dat na het eten er heel veel slijmvorming is, waardoor Nina daarna nog lang aan het dippen is in de saturatie en veelvuldig geholpen moet worden met ophoesten van slijm of even uitzuigen. Morgen maar navragen bij de logopediste en het eten even gestaakt.

De oncoloog, kinderarts en longarts zijn vanmiddag samen gekomen. Het idee is dat er ‘optiflow’ aangevraagd wordt voor thuis. Dit is dus een andere manier van zuurstof geven en niet heel makkelijk om thuis te krijgen. Hopelijk lukt dat en kan Nina poliklinisch, dus thuis, verder de zuurstof afbouwen. Nina is namelijk best een beetje aan het hospitaliseren en is moeilijk te mobiliseren, terwijl dat mogelijk kan helpen in het afbouwen van zuurstof. Het is allemaal even de vraag hoe snel alles te realiseren is, er moet ook nog thuiszorg etc geregeld worden. En Nina moet hier ook nog wel een verdere stijgende lijn blijven laten zien. Morgennacht willen de artsen ook weer de co2 bepalen gedurende de nacht. Dus niets is nog zeker, maar er is een kans dat wij over een aantal dagen naar huis mogen. Laten we het hopen!

Een gedachte over “Dag 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *