Dag 28

door | 6 februari 2020

Vandaag 4 weken na de operatie, lang, maar toch ook nog maar zo kort geleden en wat is er veel gebeurd.

Vandaag een dubbele dag. Nina haar grote broer, de lieve knuffelbeer van papa en mama is vandaag jarig! Hieperdepiep hoera! Max heeft gisteren al zijn cadeautjes en taartje gehad. Vanochtend was hij blij verrast dat mama de woonkamer versierd heeft. Na een gezellig ontbijt, waarin mama op Spotify alle liedjes opzoekt met ‘lang zal ze leven’, op weg naar school met de traktatie. Max wilde graag cupcakes versierd met cavia van marsepein, dat ging hem qua tijd even niet lukken. Maar dankzij de Hema, werden het mini tompouce met foto van onze eigen cavia’s! Wat was Max daar blij mee!

Daarna reed mama snel naar het AMC, waar zij papa kon helpen met Nina. Een drukke dag volgde: neuroloog, fysiotherapie, longarts, logopediste, longfoto, revalidatie arts, cavia knuffelen, school, ontelbaar veel kaarten, meterslange tekening van de kindjes uit Nina haar klas….

Papa haalde de jongens uit school, Max had een leuk feestje op school gehad. De jongens pakten cadeautjes uit, gekregen van lieve mensen die dit opgestuurd hebben na de lieve oproep van een voor ons tochwel onbekende. Hart verwarmend dat er ook aan de jongens gedacht wordt! Dank! En ook Nina is nog steeds blij met haar kaarten, nu af en toe bekende afzenders, zoals ouds klasgenootjes van mama van de lagere school, ouders van vrienden en ook van papa zijn werk. De baas van papa had de collega’s de opdracht gegeven om allemaal een kaart te schrijven, of te kleuren, want voor stiften, kleurtjes en glitters had hij gezorgd. De eerste kaarten van Triple komen binnen. Prachtige zelfgemaakte, of mooie prinsessen kaarten, zelfs al eentje met een glitter hartje! Lief dat deze computer diehards nu de pen of viltstift ter hand nemen om een mooie kaart te sturen. Mama is overigens wel benieuwd of deze baas van papa zelf ook nog een mooie kaart gaat kleuren 😉????

Aan het einde van de dag is Nina zichtbaar moe, Nina is erg verdrietig omdat zij papa zo mist, haar saturatie waarde daalt en uiteindelijk zuurstof moeten ophogen. Helaas ook ineens weer koorts. Er wordt preventief gestart met antibiotica. Het kan een infectie zijn van haar porth a cat, maar ook weer een luchtweg infectie of longontsteking. Deze laatste kan ook komen doordat Nina weer oefent met eten en zich misschien toch verslikt heeft. Om 22 uur vanavond lukt het haar eindelijk om te slapen en hopelijk doet zij dat de hele nacht. De koorts daalt gelukkig door de paracetamol. Maar zo doet zij 2 stappen vooruit en weer eentje achteruit!

Een gedachte over “Dag 28

  1. Karen Bakker

    Fijn dat de cadeautjes voor Nina en de jongens zijn aangekomen. Ook voor hen is het een zware tijd. Zij verdienen het om ook verwend te worden.
    Kanjers van broers!
    Groetjes Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *