Dag 27

door | 5 februari 2020

Vannacht had Nina ineens hoge koorts, dus middernacht bloed af moeten nemen om te achterhalen waar de koorts vandaan komt. Maar bloed liet niets zien. En net als vorige week na het koorts piekje, was ook deze keer het na een paar uur weer helemaal gezakt en werd Nina super vrolijk wakker. Ook de adempauzes van de nachten ervoor, waren nu helemaal niet aanwezig. Wel wat dipjes in ademhaling, maar dat mag geen naam hebben.

Al vroeg stond de arts in de kamer en vertelde aan mama dat de artsen de de nacht zo goed vonden gaan, ondanks de koorts en dat er plek is op de kinderafdeling, dat Nina vandaag mag verhuizen. Waarop Nina vanuit haar bed riep: “Mama, zegt de dokter nou dat wij naar Fauna (kinderafdeling) mogen???” De schat, niets ontgaat haar en wat was zij blij dat zij dat hoorde. Maar wat een werk om alles in te pakken en mee te verhuizen, maar gelukkig wat hulp van de verpleegkundige. Nina bekijkt het vanuit het bed allemaal en coacht ondertussen wat hier en daar. Om 12.00 vertrekken wij, Nina met kroon op haar hoofd (uiteraard) en ‘dansende’ ballonnen aan bed richting de andere kant van de etage. Want YES, wij gaan naar de afdeling waar haar beste vriendin werkt!

En dan is het voor mama weer aanpoten, want nu moet alles weer uitgepakt worden en zo groot zijn de kamers niet, dus het is een beetje puzzelen. Wat kan een mens een hoop spullen verzamelen! Maar de tijd dringt ook, want papa en de jongens zijn al onderweg naar het AMC en de mannen van AJAX (ja echt!) zijn ook onderweg.

De spanning bij de mannen is groot, voor Max een beetje dubbele spanning want en de mannen van AJAX komen, maar ook de cadeautjes voor zijn verjaardag waren mee. Dan maar eerst de verjaardag, wij zingen ‘Lang zal zij leven”, eten taartjes en Max geniet van zijn cadeautjes!

En dan komen Klaas Jan Huntelaar, met nog 3 AJAX spelers bij ons op de kamer. De mannen en ook Nina waren onder de indruk. Huntelaar was oprecht geïnteresseerd in Nina haar verhaal en ook hoe dat voor ons als ouders is. Wel lachwekkend hoe de andere 3 er dan een beetje naast staan te knikken omdat zij geen Nederlands verstaan, haha! Dan nog een cadeautje voor Nina: een tas vol AJAX spullen, met zelfs een shirt! Mazzeltje voor Dex dat deze zo groot is, dat hij hem aan mag. Maar ze hebben afgesproken dat die voor alle 3 is. Daarna snel in de rolstoel, zuurstof aansluiten en naar de centrale hal. Daar zijn alle spelers bij elkaar gekomen, mega veel kinderen en verpleegkundigen. Wat een drukte. De jongens gaan handtekeningen scoren op hun shirt. Nina wil graag Donny van de Beek ontmoeten, waarschijnlijk omdat het hier de hele ochtend op de IC over ging tussen mama, de artsen en de verpleegkundigen en zij die naam had opgevangen. Ook heeft zij duidelijk wel de spanning van haar broers, de artsen, verpleegkundige, pedagogisch medewerkers gemerkt dat zij wel doorhad dat er wel iets speciaals ging gebeuren. Maar ja tussen al die vele mensen stond Donny ergens achterin. Voor Nina niet te bereiken met haar rolstoel. De jongens gingen een handtekening vragen en mama vroeg gelijk of hij niet even naar Nina kon komen. Over een afstand van 3 meter heeft hij een paar minuten gedaan, alvorens hij bij Nina was! Maar hij deed het wel! Echt zo lief! Veels te snel voor de jongens was het feest ten einde en gingen de spelers er weer van door. Wel kregen Nina en de boys nog een mooie AJAX bal, mooi klein formaatje waar Nina super blij mee was en gelijk mee ging spelen.

En omdat het nu toch een feestdag was, met z’n allen maar even gesnackt in het ziekenhuis! Waarna de jongens met mama naar huis gingen en Nina lekker ging slapen. Nina was wel nog wat aan het dippen in haar saturatie waarden, maar het was ook een erg vermoeiende dag en een ander apparaat waar zij nu zuurstof door krijgt, dus eerst maar even een nachtje goed slapen en dan morgen weer een nieuwe dag!

3 gedachten over “Dag 27

  1. Jelmer en Miranda

    Wat een mooie dag. Gefeliciteerd met Max! Slaap lekker en hopelijk morgen weer een stapje vooruit voor Nina.

  2. Jolanda

    Nog van harte gefeliciteerd met Max. Wat een mooie dag en veel indrukken. Iets om op terug te kijken. Blij dat het zo goed gaat met Nina.

  3. Astrid

    Wat een super dag. Nina van de IC af. Weer een stapje verder en dan die mooie bonus van Ajax erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *