Dag 20

door | 29 januari 2020

Wat een fijne dag vandaag! Best gek om te schrijven terwijl Nina op de IC ligt. Maar papa en mama zijn gewoon zo trots op Nina haar vechtlust en hoe zij alle artsen een ‘poepie’ laat ruiken en met de dag vooruit gaat!

Vandaag de hele dag aan de optiflow gezeten in plaats van de beademing via de neuskap! Begonnen met een hoestmachine die het hoesten wat moet stimuleren. Tot nu toe lijkt het nog niet echt wat te doen, maar Nina accepteert het wel en dat is ook al fijn. Nina heeft met de fysio en papa weer even gestaan, gek gedaan en zowel in de ochtend, als middag in de stoel gezeten. Dingen die voor een normaal kind van 4 zo ontzettend normaal zijn, maar voor Nina een hele stap op dit moment.
Verder speelt Nina graag de hele dag schooltje, mama laat één van de knuffels de juf zijn en Nina en de andere knuffels zijn de leerlingen. En zo tellen wij, doen wij de kleuren en vormen, lezen voor en doen aan gym. Mama heeft de juf van Nina maar gevraagd om wat leuke dingen om te doen, want mama is beetje uitgedacht! Maar de komende dagen hopelijk lekker rustig voor mama, want de leraren staken toch 2 dagen????

Tja en dan even terug komend op de post van gisteren! Vanochtend vroeg worden papa en mama er al op gewezen dat er een facebook bericht viral gaat met een oproep om een kaartje aan Nina te sturen, op dit moment al 133x gedeeld! Dit door de vrouw van de collega van papa, via wie ook de kaartjes, cadeautjes, ballon gisteren kwamen. Wat een ontzettend lief gebaar! Vacature voor postkamer medewerker bij het AMC staat uit, om straks al die post aan te kunnen ;-)!

En dan de statistieken van deze site, haha! Papa en mama hebben nog nooit zoveel bezoekers gehad! Tante grapte al dat straks SBS of wie dan ook met een item voor de deur staat, nou kan te gek ook hè! Maar dan de lieve reacties op de blog van totaal onbekende, hartverwarmend! Vooral die van de onbekende mevrouw die 73 jaar geleden op 2 jarige leeftijd in het ziekenhuis heeft geleden, in een totaal andere tijd en er niets aan over gehouden heeft qua trauma. Wat lief dat zij dat met papa en mama deelt.

Voor alle lieve bekenden en inmiddels vele onbekenden, dank voor de berichtjes en de kaartjes die gaan komen! Ontzettend lief dat jullie aan Nina denken en haar op deze manier steunen!

6 gedachten over “Dag 20

 1. Jolanda

  Nina en jullie verdienen die steun. Stuk voor stuk kanjers. Hoe jullie dit allemaal doen petje af. Wat wij kunnen doen is meeleven en een kaarsje branden. Dit doen we dan ook met heel veel liefde.

  Groetjes en liefs uit Ten Boer

 2. Marjolein

  Wat mooi om te lezen dat er lichtpuntjes zijn! En wat een knokker is Nina!
  Hopelijk houdt deze goede koers aan! 💪🏻💪🏻🍀🍀

  Liefs voor jullie allemaal!

 3. Karen Bakker

  Wow wat een verhaal. En wat zijn jullie sterk. Ik heb net een brok in mijn keel alle blogs gelezen (werd nachtwerk;) na de oproep van Josje Toby. Wat een kanjer is Nina!!
  Voor Dex en Max is het vast ook erg zwaar. Ik hoop dat jullie zo snel mogelijk weer met zijn allen gezellig samen thuis zullen zijn.
  Mijn dochter Anita had al cadeautjes voor Nina aan Josje meegegeven. Daar doe ik wat cadeautjes voor Dex en Max bij. Ook zij verdienen een dikke pluim.
  Heel veel sterkte, beterschap en liefs
  Van een (voor jullie onbekende) oma
  Karen Bakker

 4. Nourdine

  Lieve Lisette en familie,

  Wat een hel maken jullie mee. Maar Nina blijft vechten en zo doen jullie ook. Ik hoop dat Nina snel zo ver opknapt dat ze weer mee naar huis mag en dat jullie weer kunnen gaan genieten van alles wat voor ons zo normaal is.
  Dikke knuffel,

  Nourdine ( oud klasgenoot)

 5. Wendy

  Wat een kanjer is ze toch ook!! Ik hoop gauw dat ze mij kan ontvangen! Kan niet wachten om haar even te knuffelen! Voor nu een dikke virtuele hug!
  Liefs van Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *