Dag 18

door | 27 januari 2020

Een kort nachtje in wederom een nagenoeg leeg huis! Maar hierdoor had niemand er last van dat bij mama de wekker om 06.25 al ging, dat zij om 06.45 uur de deur achter zich dicht reed en de straat uit reed….
Maar wat was het druk op de weg op dit vroege tijdstip? Of is mama dat gewoon niet meer gewend? Gelukkig met een paar artsen van de IC in de lift, waardoor mama niet papa hoefde te bellen om de deur open te maken.

Papa lag nog heerlijk in bed, Nina sliep zelfs nog, maar werd al snel wakker toen zij mama hoorde praten. Vrolijk starten wij de dag met elkaar. Uitzuigen is niet meer zo diep nodig bij Nina, enkel nog in de mond. Nina hoest het slijm op en wij vangen ze met de ‘stofzuiger’! Bloedgas wordt afgenomen, toch altijd weer een verdrietig moment voor Nina omdat het zo’n pijn aan haar vinger doet, maar helaas moet het gebeuren. De co2 is in elk geval niet hoger, maar helaas niet nog verder gezakt.

We krijgen te horen dat vandaag de operatie sowieso niet gebeuren, er is geen plek op de ok! Pfff, dat geeft weer een dag extra tijd! Maar de artsen zijn zo tevreden over de vooruitgang, dat zij het aandurven om de logopediste te laten onderzoeken of Nina kan slikken. Gelukkig kan zij dit technisch gezien, alleen vanwege verminderde kracht is dit nog niet veilig. Eten en drinken mag daarom nog niet. Tot groot verdriet van Nina! Maar papa en mama zijn allang blij dat zij wel KAN slikken!
De co2 waarden stijgen niet meer en dalen zelfs heel, heel langzaam of zijn stabiel. Ook gaat Nina overdag 2x 3 uur aan de optiflow met goed effect. Dit maakt dat de artsen zelfs zeggen nu af te zien van het plaatsen van de trachea canule en dat dit op vrijdag opnieuw bekeken wordt. Hierdoor krijgt Nina nog een aantal dagen om verder op te knappen, sterker te worden etc.

Papa en mama deden na dit nieuws nog net geen vreugde dansje, maar wel van binnen. Mama is heel blij dat zij vorige week woensdagavond na de beslissing van de artsen aan de bel heeft getrokken dat zij helemaal niet achter de keuze kon staan, waardoor de operatie de volgende dag afgeblazen werd. Met als doel papa en mama mee te krijgen in de beslissing van de artsen. Maar hiermee hebben papa en mama Nina de tijd kunnen geven, om te laten zien dat Nina echt wel opknapt en het echt wel zonder canule kan gaan redden! Nu hopen dat het zo vooruit blijft gaan! Aan Nina haar vechtlust ligt het in elk geval niet!

6 gedachten over “Dag 18

 1. Petra

  Wat een super goed nieuws😘 fijn voor jullie!
  Hopelijk vanaf nu iedere dag een stapje voorwaarts.

 2. Leila Gorter

  Lieve Nina.

  Mijn dochter is bezig met de post. Dus de post komt eraan.

  Wij denken aan jou ook al kennen wij jou niet.

  Beterschap.

  Liefs,

  Familie Gorter

 3. Astrid

  LIEVE SCHAT❤️❤️❤️
  HEEEEEEEL VEEEEEEL STERKTE❤️❤️❤️
  KAARTJE KOMT ERAAN
  DIKKE KNUFFELS💋💋💋💋💋💋❤️
  Astrid druijvenxxx

 4. Gewoon ook een mamma

  Wat goed!! Blijf naar je moeder (ouder , pappa ook;)) hart luisteren , dat klopt altijd (vaak). Verwar het niet met hoop en wens, soms voelt het zo sterk. Ik hoop met jullie mee dat het jullie lieve meisje misschien wel bespaart kan blijven. Het is een kanjer zeg. Arme schat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *