Dag 16

door | 25 januari 2020

De jongens logeerden bij hun tante en hadden een gezellige ochtend!
Papa en Nina werden in het AMC wakker en hadden een vrolijke ochtend!
En mama? Die was alleen in een groot huis en schrok om 09.10 uur wakker. Te laat voor wat zij allemaal had willen doen in huis, maar na een snelle douche, spullen inpakken en een vluchtig ontbijt om 10.00 uur in de auto op weg naar het AMC.

Inmiddels vernomen dat de co2 waarden van Nina deze ochtend weer wat lager zijn en dat is goed nieuws. En extra goed nieuws omdat Nina afgelopen nacht met enkel de neuskap geslapen heeft. Deze geeft namelijk minder druk op haar neus, die inmiddels helemaal open ligt en hierdoor iets meer kans krijgt op herstel.

In de artsenvisite bespreken wij dat als Nina deze trend van afbouw co2 doorzet, zuurstofwaarden goed blijven, uitzuigen is steeds minder frequent en laag nodig omdat Nina steeds beter ophoest, wij maandagochtend eerst beoordelen of die dag de canule wel geplaatst moet gaan worden. Totaal geen garantie dat het niet doorgaat, maar wel fijn dat het dus nog niet 100% definitief is en er echt nog gekeken wordt naar hoe Nina herstelt.

En wat is het dan super fijn om te zien dat Nina vanmiddag even in de stoel kan zitten en niet alleen zitten. Maar mama en Nina, maken samen met de verpleegkundige een uitstapje naar beneden. Nina wil graag snoepjes kopen. Nina mag helemaal nog niet eten of drinken, maar af en toe even een sabbelen op een dropje en verder niets, vindt zij erg fijn. De arts moet hier wel toestemming voor geven, want naar beneden is wel iets anders dan even over de gang. Maar in ruil voor een zak drop is het akkoord, die zak drop kwam er dus!

Ook is Nina druk bezig met de voorbereidingen voor papa zijn verjaardag! Want papa wil misschien niets aan zijn verjaardag doen, daar denkt deze kleine meid dus heel anders over! Alle cadeautjes liggen al bij haar in bed en met moeite mogen zij eruit als zij gaat slapen. En slapen wil zij eigenlijk niet, want dan duurt het nog langer voor het morgen is….

Maar Nina gaat echt slapen! Het was een hele gezellige dag. Opa en oma kwamen langs. Mama en Nina gingen samen knutselen, al werd het niet zoals Nina in haar hoofd had en ook kwam er nog een vriendin van mama eventjes langs, wat Nina maar saai vond. Nina werd voorgelezen, haar haren opnieuw ingevlochten en ook nog anderhalf uur de neuskap af en aan de optiflow. En toen er bij Nina voor het slapen gaan een bloedgas afgenomen werd, juichte mama stilletjes van binnen omdat de co2 waarden weer wat gedaald waren ten opzichte van vanochtend: YES!

Nu heel hard duimen dat morgenochtend de co2 waarden hetzelfde zijn, maar het liefste nog weer een beetje lager!

Lieve Lau, stuur jij van boven een engeltje om Nina te helpen in deze strijd?

2 gedachten over “Dag 16

 1. Jolanda

  We duimen heel hart met jullie mee. We hopen dat de operatie onze kleine vriendinnetje bespaart mag blijven.

  Liefs ons.

 2. Marga

  Wat heerlijk dat jullie een fijne dag hebben mogen hebben.
  Ook wij duimen dat het morgen weer beter zal gaan met jullie Nina.
  Natuurlijk is pap heel bij met zijn verjaardagskado’s.
  Zelf gemaakt, mooiere zijn er niet.
  Groetjes van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *