Allergische reactie

door | 20 augustus 2019

We genieten nog steeds van een vrolijke, energieke Nina! Die af en toe zelfs ineens stappen zet zonder onze hulp, waar wij het niet verwachten.

Vrijdag ook weer chemo gehad in Utrecht. Het was wederom een lange vermoeiende dag. Eerste afspraak voor het aanprikken van de porth a cat was al met een uur vertraagd. Daarna de fysio, die erg tevreden was over Nina! Daarna weer wachten op de oncoloog, die positief verrast was door het herstel van Nina. Al blijft het nog even gissen of deze verbetering nu van de lange chemo pauze is of van de operatie (wij denken chemo pauze). Vervolgens de neuroloog, welke ook zeer te spreken was over hoe goed het met Nina gaat. Tussendoor maatschappelijk werk nog gesproken, die ons uit nodigde voor een familie dag Duinrell binnenkort. Inclusief meet and greet met de Paw Patrol, de helden van Nina! En inmiddels was het 15.15 uur en kon eindelijk de chemo aangehangen worden. De jongens waren de hele dag al overal in het ziekenhuis aan het spelen. Nina was ook super vrolijk, energiek en heerlijk aan het spelen. Na tweederde van de chemo klaagde zij ineens onder jeuk, warm hebben en werd zij heel apathisch. Snel de zuster erbij en voor wij het wisten lag Nina op haar bed, 4 verpleegkundigen om haar bed en een arts: vermoeden van allergische reactie. Nina liet alles toe en dat was wel zorgelijk even. Al snel viel ze in slaap, door alle middelen die ze even toegediend kreeg. Omdat haar bloeddruk vrij laag bleef, was er even twijfel of Nina opgenomen moest worden of mee met ons mocht. Gelukkig het laatste. Inmiddels was het tegen zessen, jongens hadden gelukkig niets mee gekregen van Nina en dus snel in de auto en via de gele M huiswaarts.

De volgende dagen heeft Nina nog nergens last van. Wij voor ons gevoel weer even paar stappen achteruit gedaan in ons energie niveau. Maar het doet ons goed om te zien dat Nina er geen last van lijkt te hebben.

En toen mochten wij gisteren eindelijk haar haren wassen! Joepie! Ik denk dat mama er blijer om was, dan Nina zelf. Heerlijk soppen en goed uit spoelen. Nu zien wij ook pas goed hoe de wond eruit ziet. Deze begint al te jeuken bij Nina, dus genezing is bezig.

Nu nog even genieten van niets hoeven. Over een week zitten ze alle 3 op school!

Een gedachte over “Allergische reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *