Witte Pasen

door | 5 april 2021

Witte Pasen, weer eens wat anders! Nina en de jongens willen altijd zo graag een witte kerst, maar dat is er voor hun nog nooit van gekomen. En zaten we van de week nog in korte broek in de tuin, kwam nu de één na de andere sneeuwbui over waaien. Vooral ook dat laatste, wat jeetje wat een bak wind vandaag!

Vanochtend hadden Max en mama het rijk alleen in huis, samen voor de tv ontbijten, wat wij anders nooit doen. Dex had het gezellig bij zijn vriend en ging ook daar paaseieren zoeken! Wandelend gingen Max en mama, Dex weer ophalen. Max ging nog even tegen de wind in hangen, want dat vond hij wel cool. Thuis met elkaar een paaslunch gedaan, even gezellig met z’n drietjes. Papa en Nina werden erg gemist en de jongens vroegen of wij wel Pasen nog een keer over doen? Tuurlijk jongens: ontbijt, lunch, gourmetten en paaseieren zoeken, doen we gewoon zodra het kan!

Ondertussen had papa een gezellige ochtend met Nina. De nacht was goed gegaan. Zeer lage hartslag, wat een goed teken is, want dat zien wij alleen als Nina in goede doen is. Alleen viel wel op dat er weer adempauzes zijn, soms ook met even een zuurstofdipje. Geen goed teken, want wij hadden juist gehoopt dat deze over zouden zijn, nu de tumor op die plek niet meer zit. Dat wij deze nu zien, is omdat Nina sinds de opname in het AMC zonder kap in de nacht slaapt.
Maar het mocht de pret van een nieuwe dag niet drukken, dus knutselen (zelfs papa moet eraan geloven), kleuren, steppen en naar Snollebollekes luisteren.

Mama brengt de jongens na de lunch naar hun tante, oom en nicht en neefje. En rijdt daarna zelf door naar het AMC, zonnebril op voor de zon, zelfs tijdens de sneeuw. De jongens hebben een geweldige middag met een speurtocht buiten, wel koud! Het valt mama op hoe extreem druk het is op de weg, wat doen al die mensen op de snelweg? Het is zelfs drukker dan doordeweeks spitsuur.

Samen met papa en mama gaat Nina weer een rondje steppen. De zuster was de zuurstof tank vergeten open te draaien, waar wij na 5 minuten pas achter kwamen. En niet omdat Nina niet goed ging, maar omdat wij het geluid van de tank misten. Nina deed het super! Evengoed wel heel snel aangezet! Spelen bij de boot, piraten verslaan, zeemeermin zoeken en chocolademelk met slagroom drinken in het huisje. In bed terug een spelletje Beverbende en toen kwam er ook nog bezoek: Nina haar BFF, haar favoriete zuster van afdeling Fauna kwam langs! En ook nog met een leuk nieuwtje, dus Nina was ondanks dat zij heel moe was, heel erg blij!
De jongens mochten blijven eten, dus papa en mama besloten samen te eten in het AMC, waarna zij ook samen Nina in bed kon leggen. Nog voor het verhaaltje klaar was, sliep Nina al. Dikke tranen bij het afscheid van papa, het gemis wordt steeds groter! En nu ook nog 2 nachten!

Nu lekker slapen, elke dag worden er kleine stapjes gemaakt in de afbouw van zuurstof. Papa en mama merken dat de IC artsen hier sneller willen gaan, maar wij kennen ons meisje inmiddels, dat wij dit temperen. Op deze manier kunnen wij stapjes in afbouw blijven maken en hopen dat Nina snel naar de gewone kinderafdeling mag. Dat zal al een stap in de goede richting zijn!

Een gedachte over “Witte Pasen

  1. roy

    Hoi Nina,

    Ik zie dat je alweer lekker aan het spelen bent. het AMC ziekenhuis is natuurlijk heel groot en jij weet natuurlijk waar jij je het beste kan verstoppen voor jouw broers. En natuurlijk ook waar alle eieren verstopt lagen.
    Hopelijk komt er na alle winterse buien van afgelopen weekend weer een mooie tijd met zon aan en kan je snel weer buiten spelen in de straat. Plaag jij je broers ook weleens zoals je dat bij mij tijdens de zwemles doet.
    Goed om te zien dat je weer kan spelen en kleuren. hopelijk tot snel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *