Stapje vooruit

door | 6 april 2021

De avond was gisteren onrustig, elke keer als Nina naar haar zij draaide, daalde haar saturatie. En op haar rug weigerde zij te liggen. Mama heeft wat keren uitgezogen, hoestmachine tussendoor etc, niets hielp. Tot er ineens 2x geniest werd en hup… saturatie omhoog en is niet meer beneden de 96 gekomen in de nacht.
Rond half 7 merkte mama dat Nina bijna wakker werd, snel de zuster bellen, want dat is het moment dat co2 bepaling gedaan moet worden. Alle randvoorwaarden waren goed: goede nacht gehad, mooie saturatie, bijna wakker. Dus bloed uit de vinger genomen en toen… stopte het apparaat ermee! Geen waarde!

En deze waarde was vandaag alles bepalend voor het beleid wat we gingen voeren. Maar zonder waarde, geen beleid!
De ochtend verliep qua visites rommelig, artsen waren druk met spoed patienten en uiteindelijk ging een dokter die Nina helemaal niet kent in de middag visite doen. Vanavond aan een apparaat wat de co2 meet en wederom pogingen om met bloed uit de vinger dit te bepalen. En dan morgen hopelijk wel een beleid bepalen voor in elk geval korte termijn.

Nina ging ondertussen goed. Vanochtend al vroeg aan het kleuren en mama helpen bij het maken van een diadeem. Deze draagt haar favoriete personage uit ‘Gabby’s poppenhuis’ en is niet te koop. Nou dan maken we hem zelf en mama had daarvoor alles meegenomen: spelden, draad, naald, stof, diadeem! Nina heeft de hele dag vol trots haar nieuwe diadeem gedragen en aan iedereen laten zien!
Ook vandaag eindelijk weer pedagogische medewerker en school in het ziekenhuis. Voorlezen, knutselen, leerzaam spelletje doen. Maar dat alles is knap vermoeiend en Nina rust tussendoor wat uit! En als er weer wat energie is, steppen we nog over de gang en spelen in de boot! Eind van de dag wordt beloond met filmpjes van Frozen, van de zuster mogen we op haar Disney account voor deze dagen zo kan Nina alles van Frozen eventjes kijken. Handen klappend van plezier geniet zij hiervan! Nina blij, mama blij en zuster blij!

Nu weer aan het slapen. Wederom onrustige start, net als gisteren. Hopelijk eindigt het net als gisteren en gaan wij evengoed een redelijke nacht tegemoet! Morgen komt papa ook weer! Wat mist Nina hem zeg! En mama denkt dat zij ook haar broers mist, want ineens vroeg zei vanmiddag of zij een kaart mocht sturen naar haar broers! Eerst werd dat er eentje van Frozen, maar uiteindelijk bedacht zij zich en wist zij te vertellen wat de favoriete figuren van Pokémon zijn van Dex en Max. Benieuwd wat ze ervan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *