Update…

door | 25 maart 2022

Van de week schreef mama op ons blog dat Nina weer opgenomen is. Daarna kwam er geen nieuws meer. Normaal zou geen bericht ‘goed bericht’ zijn, maar nu geen blog omdat mama er gewoon niet de energie voor had. Nu nog niet echt, maar er zijn zoveel lieve mensen die vragen hoe het gaat, waar mama dan weer niet de energie voor heeft om op te reageren dat er nu toch even een update komt.

Nina ligt nu al bijna een week in het ziekenhuis. Waar in eerste instantie de luchtwegen voorop stonden, bleek toch dat de buik een grotere rol ging spelen in het niet herstellen. Uit de testen kwam niets, geen griep, geen RS, geen covid en geen ander virus gevonden. Omdat de ontstekingswaarde snel daalden, kan het ook zo zijn dat het virus inmiddels al uit haar lijf was en op luchtweg gebied alles op zijn retour. Alleen wat maakt dan dat zij nog steeds zuurstof nodig heeft? Haar buik! Dik en opgezet, voeding niet te verdragen, gewoon chagrijnig als er voeding in gaat, echte off days, veel verdriet, veel gemis van school en vriendinnen, weinig zin ergens in hebben. Gelukkig biedt schoolwerk of spelen met pedagogisch medewerker even afleiding, maar het gaat moeizaam. De waarden die kunnen duiden op een alvleesklierontsteking waren ineens weer fors verhoogd, de medicatie tegen Nina haar tumor kunnen dit negatief beïnvloeden en omdat Nina zoveel last van buik heeft werd er besloten tijdelijk te stoppen met deze medicatie. Voor papa en mama een hele spannende tijd dus, want wij weten dat kortdurend stoppen al kan zorgen voor groei van de tumor. Maar ja het is kiezen uit 2 kwaden. Gelukkig laat de buikecho nog geen ontsteking zien en na een dag stoppen, zien we al een lichte daling van deze bloedwaarden. Nu is het vermoeden ‘obstipatie’, iets waar we niet eerder aan dachten omdat er geen verandering lijkt te zijn in ontlasting patroon. Maar ja Nina zou Nina niet zijn,…..

En zo modderen we wat door, zo vlak voor het weekend. Dus dan weten papa en mama ook dat er in het weekend zeer weinig gebeurt. Geen entertaining, geen artsen die knopen doorhakken. Hopelijk lukt het vandaag om nog wat knopjes door te hakken.

Ondertussen was het ook een ziekenboek thuis. Eerst Dex die koorts kreeg en echt niet tof. Hij is wel weer naar school en spelen met vriendjes, maar hij heeft nog flink last van zijn verkoudheid. En helaas kreeg ook Max het, dus die stond met 40 graden koorts midden in de nacht naast papa zijn bed, gelukkig is ook hij redelijk opgeknapt. Maar wat is het dan zuur dat je er niet voldoende voor de jongens kan zijn, want ja er moet toch ook gewisseld worden in het ziekenhuis. Gelukkig was er gisteren een lief vriendinnetje van mama die met Max spelletjes kwam doen, wat heeft hij daar van genoten, samen hebben ze gegierd van het lachen (en mama ook). En voor die wissels heeft het AMC nu wat bedacht. Ze hebben ruim een jaar gewerkt aan het opknappen van de hoofdingang, speciaal voor papa en mama ;-)! Er is namelijk nu een ‘Kiss and Ride’! Of te wel, de één gaat eerst door de supersonische draaideuren en daarna een snelle kus bij de auto. Uitwisseling van autosleutel vs ziekenhuispas en dan rijdt de één weg naar huis en de andere gaat naar Nina.

En dan is er nog opa! Opa werd maandag geopereerd in het RKZ in Beverwijk en alles was goed gegaan. Mama haalde hem dinsdag daar op en bracht hem netjes thuis bij oma. Praatjes voor tien en hij liep als een kievit. Alleen donderdag had opa ineens koorts, overgeven, lage rugpijn. Dat is niet goed! Op de eerste hulp werd snel duidelijk dat opa opgenomen moest worden, alleen geen plek in Beverwijk en dus mocht hij in de ambulance naar Hoofddorp. Oma mocht gelukkig mee rijden. En daar ligt opa nu, in afwachting wat er uit de kweken komt. Ondertussen krijgt hij antibiotica en pijnstilling. Oma gaat met openbaar vervoer naar opa toe, waar het niet dat net dit weekend de trein niet rijdt richting Haarlem. Nu moet oma een omweg maken, maar dat komt goed en tante Jessica, papa en mama zullen zorgen dat zij weer veilig thuis komt.

En zo is deze mama een octopus geworden, een tentakel in het ziekenhuis, waar papa nu is en het ook fantastisch kan regelen daar. Een tentakel bij de jongens, die nu gelukkig op school zitten. Een tentakel bij opa en oma, om daar steun en hulp te bieden. Maar vandaag is er ook even een tentakel thuis! Mama gaat kijken of ze haar energie iets kan ophogen en dat gaat zij doen door de slaapkamer van Nina af te maken. Vorige week al een begin gemaakt met een regenboog op Nina haar muur, maar deze door de opname niet af kunnen maken. Nu als verrassing voor Nina deze afmaken en schilderen maakt ook nog eens het hoofd leeg. Ik hoop snel te kunnen laten weten dat alles weer goed is!

Een gedachte over “Update…

  1. Jolanda Bulthuis

    Lieve lieve mensen,

    Konden we maar wat voor jullie doen. In gedachten bij jullie.

    Liefs uit Ten Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *