Daar zijn we weer…..

door | 21 maart 2022

En daar is onze kanjer weer @emma.fauna in het AMC.
Iedereen juicht omdat de corona maatregelen van de baan zijn, wij huilen. Sindsdien heeft onze prinses al gestreden tegen corona zelf, een verkoudheidsvirus en nu weer een virus. En dat in 7 weken tijd! Wanneer houdt het eens op? Stomme kanker, stomme luchtwegen! En wie hoor je niet klagen? Onze prinses!

Vorige week had Nina een kinderfeestje, waar zij vreselijk van genoten had, maar zo’n feestje vraagt veel van Nina. Spanning vooraf, veel prikkels tijdens het feestje en hoe reageert haar lijf hier op. Dus heel erg verbaast waren we niet dat zij maandagochtend koorts had, moe, hoofdpijn en zuurstof nodig had. Alleen ging het niet over. Werd wel minder, maar zonder zuurstof kon zij niet en echt bruisend van de energie was zij niet. Woensdag en donderdag wel nog paar uurtjes naar school geweest, met zuurstof, maar alle andere clubjes/ therapieën maar weer afgezegd.

Zondagochtend had Nina ineens toch weer koorts, verder hetzelfde als de afgelopen week. Maar (weer) koorts houdt in bellen met het AMC en vervolgens een ambulance voor een ritje die kant op. Op de N203 is het altijd weer spannend, want de auto’s gaan daar gewoon niet aan de kant. Er zijn ook weinig parkeerhavens, maar zelfs het gras rijden ze niet op. Gelukkig geen levensbedreigende situatie, maar je snapt niet dat sommige automobilisten niet begrijpen dat een ambulance met sirene en zwaailicht betekend AAN DE KANT!

En zo zaten Nina en mama al om 9u in het AMC, gelukkig ging alles vlot. Dus snel werd er een covid test afgenomen, dezelfde test kon ook gebruikt worden voor griep en RS virus. Ook gelijk maar een sputumkweek en bloed afnemen. Dokters luisterden naar Nina haar longen en er werd nog een foto gemaakt. Om 11u vertelde de verpleegkundige dat er iets mis ging in het laboratorium bij het uitlezen van de neus/keeltest, maar dat een ander apparaat het nu ging doen en dat wij nog even een uurtje geduld moesten hebben. Om 12u kwam de dokter, helaas nog geen uitslag, maar er was wel besloten dat Nina opgenomen werd op fauna, starten met antibiotica preventief en als er griep is, dan nog een ander middel starten.

Om 15.30 kwam er eindelijk iemand van de afdeling ons halen, op de SEH hadden ze al die tijd geen tijd om ons te brengen (wat het protocol is). In die hele tussen liggende periode ook niemand gezien, leuk als je in isolatie zit. Nina was inmiddels al moe van het wachten en was tegen mama net in slaap gevallen. Maar goed snel verhuizen en daar kwam papa ook aan met de spullen van thuis. Uiteindelijk bleek de hele test niet te beoordelen te zijn en dat zou maandag dan handmatig gebeuren. Alleen daar wilden de artsen (terecht) niet op wachten en zo moest dat arme kind weer zo’n stom stokje door haar neus en keel krijgen. Geen corona, geen griep, geen RS. Hopelijk geven de andere kweken die afgenomen zijn meer duidelijkheid, maar het vermoeden is nu dat er door het virus vorige week er één van de slapende bacterien bij Nina wakker is gaan worden. Want al dat slijm is een heerlijk warm broeinestje voor ze. En dat zijn geen leuke bacterien, bacterien die resistent zijn voor heel veel antibiotica’s. Vandaag weer horen en zien hoe verder….

En ondertussen thuis in spagaat, want Dex ziek! Koorts, buikpijn, hoofdpijn, keelpijn en een nare kuch. Covid negatief, maar echt niet tof en die dus thuis. Max wel naar school. En opa bij de “concurrent” opgenomen voor een operatie. Dus mama snel wat huishoudelijke dingetjes doen die niet kunnen wachten, dan snel naar AMC voor een wissel met papa. Mama naar ziek kind 3 en papa terug naar ziek kind 1 en kind 2 halen van school. Papa daarna werken en hopelijk beetje bijslapen, want morgen weer een wissel. Gelukkig is de hoofdingang van het AMC vernieuwd met een hele grote supersonische draaideur, dus we kunnen onze draaideur relatie weer voortzetten ;-)!

2 gedachten over “Daar zijn we weer…..

 1. Astrid

  T is ook niet normaal wat jullie meemaken te erg voor woorden
  Vooral rand gebeurtenissen hel tijd maar wachten wachten dat niemand dat is begrijpt aan t ziek zijn kan je niet veel mee maar dat gedoe met verkeerd testen etc en wachten om 9 uur amc pas half 3 iemand die komt is gewoon te erg
  Sterkte maar weer lieverds ❤️❤️❤️

 2. Kostas

  Alle respect, ongelofelijk sterk gezin. Heel veel sterkte en gezondheid aan jullie allen.

  Kostas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *