Twee maanden

door | 1 maart 2020

Jeetje, twee maanden verblijft Nina alweer in het ziekenhuis. Met een kleine tussenpauze van 4 uurtjes. Veel mensen vragen aan papa en mama hoe het met Nina gaat. Een kort en bondig antwoord is dan: “Van de buitenkant gaat het goed, van de binnenkant gaat het niet goed”. Nina knapt zienderogen op, mede dankzij de glucose die zij 24 uur per dag krijgt. Hierdoor is zij energieker dan voorheen, heeft zij de drive om lekker te spelen, verstoppertje te spelen met wie maar wil en krijgt zij ook steeds meer kracht terug. Want hoe cool is het dat mama ineens een spraakberichtje krijgt van Nina met de boodschap dat zij weer kan kleuren omdat het haar lukt om de viltstift vast te houden! Het lijkt zo ogenschijnlijk simpel, maar voor Nina weer een hele prestatie!

Nina aan het kleuren

Wat betreft de binnenkant zijn de artsen nog volop bezig met diagnostisch traject regelen om te achterhalen waar de glucose dip vandaan komt. Dit is een moeizaam en lang traject. Op dit moment is het idee dat Nina naar Nijmegen moet voor een bepaald onderzoek en dat dit over 5 weken pas is. Uiteraard vinden wij dit allemaal veels te lang duren!

Tevens zijn wij en de artsen nog bezig met hoe nu verder met Nina haar luchtwegen. Ook dit is iets waar wij niet 1,2,3 een beslissing over kunnen en willen nemen. Maar hangt ook weer af van wat er uit diagnostisch onderzoek komt voor die glucose. Kortom, het schiet op beide gebieden nog niet erg op!
Zaterdag had Nina even een klein dipje met weer hoge koorts en wat lage zuurstofwaarden. Maar na een paracetamol knapte zij snel op. Ook preventief een anti griep middel gestart en antibiotica. Nu even de kweek afwachten of er inderdaad sprake is van een griepachtig iets. Al denken papa en mama dat van niet, want er is niets meer van te merken bij Nina!

Gelukkig waren er ook leuke dingen. Nina kreeg weer les van de juf in het ziekenhuis en zij is heel fanatiek in het leren van de letters! Trots verteld zij dat zij de M en de S al geleerd heeft en welke woorden hier bij horen.
Ook wordt er weer geschilderd met het kunstatelier. Hilarisch om te zien dat Nina echt haar eigen willetje heeft en zich niet door de vrijwilligster laat sturen in hoe haar kunstwerk nog ‘mooier’ kan worden. Nina doet gewoon haar eigen ding!
Nina is wezen sporten in de sportzaal! Kost haar duidelijk nog veel energie, maar zij heeft genoten!
Uiteraard was het weer cavia knuffelen!
De zuster ging Nina haar nagels lakken!
En Nina haar vriendinnetje van school kwam op visite in het ziekenhuis! Samen hebben zij gekleurd en uiteraard verstoppertje gespeeld!
Ook kwam er nog een andere grote vriendin van Nina langs, met haar fotocamera. Samen hebben zij prachtige foto’s gemaakt, althans dat hoopten wij, want de foto’s zijn op mysterieuze wijze van de camera verdwenen. Maar goede reden om deze fotosessie nog eens over te doen, uiteraard inclusief gooien met confetti ;-)!

Nina leuke dingen.

Ook de jongens hebben weer een eerste schoolweek achter de rug. Met als afsluiting van de week: Carnaval! Voor Dex was het een kleine teleurstelling dat hij niet verkleed kon gaan, zoals hij helemaal zelf bedacht had, dit was helaas te veel werk. Maar het idee houden wij vast voor volgend jaar! En papa heeft zijn vuurdoop gehad met schminken en dat zag er hartstikke goed uit!
Dex ging trainen met de atletiek en onderwijl maakten Max en mama een wandeling over camping Bakkum, al leek het meer op een waterparadijs! Maar de hele camping gehad en gefilosofeerd over kamperen op de camping. Max leek het wel wat: 5 minuten in de auto en je bent al op de camping! Ideaal in zijn ogen!
Ook vermaken de heren zich samen heel goed, de autorit op weg naar het AMC zijn zij geheime agenten in opleiding en blijven de hele tijd in hun rol. We moeten zelfs met de trap (201 treden = 8 verdiepingen), want dat doen agenten! Alleen mama wilde niet, want die had een zware tas bij zich. Nou die zou Dex wel even dragen! Respect, hij heeft hem van de auto, via al die trappen, helemaal naar boven gedragen!

Boys Carnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *